Main Content

Tomáš Tatar v Montreale ohúril trénera

piatok, 28. september 2018 10:02 | Autor: Marek Ďaďo

Tomáš Tatar
Tomáš Tatar | zdroj: TASR

Ešte tento mesiac otriasla slovenskou stopu v NHL výmena medzi Montrealom a Vegas, kedy sa z „mesta hriechu“ musel odsťahovať náš útočník Tomáš Tatar. Ten sa zapojil do prípravného kempu Canadiens, v ktorom predvádzal skvelé výkony. Radosť z neho má najmä tréner Claude Julien.

V kempe Montrealu sa hovorí predovšetkým o fantastickom mladíkovi Jesperim Kotkaniemim, no ten nebol jediným, kto počas prípravných duelov žiaril. Našinec Tomáš Tatar dokázal zaujať natoľko, že slovami na jeho adresu nešetril ani tréner Habs, Claude Julien.

„Myslím si, že je nadšený, že tu je. Vždy mal dobrú strelu. Je to 20 a viac gólový strelec. V zápase proti Torontu to znova dokázal,“ okomentoval Slovákov výkon Julien. Tatar skóroval počas presilovej hry v úvode stretnutia. Bol to jeho 2. gól v 4 zápasoch. „Myslím si že to bol skvelý gól. Našiel malý priestor medzi bránkou a brankárom. Je to výborný ostrostrelec. A nie len to, hrá aj tvrdo. Naozaj bojuje.“

Tomášov spoluhráč z formácie, Brendan Gallagher, si nový prírastok do kabíny taktiež pochvaľuje. „Naozaj tvrdo pracuje. Mohli ste to vidieť na modrej čiare. Chce vyhrať. Je to človek, s ktorým sa hrá ľahko. Myslím si, že hranie s ním a Philom Danaultom robí moju prácu oveľa jednoduchšou.“

Verme, že sa rodák z Ilavy dostane na métu aspoň 20 vsietených gólov. Ak sa mu to podarí, bude to ž v piatykrát za sebou. To je vcelku úctyhodný počin. Jeho pôsobenie v organizácii Canadiens tak začalo naozaj dobre. Teraz len pretaviť formu z prípravy aj do regulérnych zápasov najlepšej hokejovej ligy na svete.

 

https://www.nhl.com/canadiens/news/postgame-canadiens---maple-leafs---september-27/c-300437944