Main Content

FOTO+VIDEO: Halák má v Bostone novú masku. Je vraj najkrajšia v NHL!

piatok, 28. september 2018 07:20 | Autor: Marek Ďaďo

Thumbnail
FOTO+VIDEO: Nová maska Jaroslava Haláka v motívoch Bostonu Bruins | zdroj: TASR, DaveArt

V hokeji je pre brankárov typické, že si nechávajú masky nafarbiť rôznymi vzormi, nápismi, či logami. Náš Jaroslav Halák dokázal vždy zaujať aj týmto spôsobom. A inak tomu nebude ani teraz, v jeho novom klube. S výmenou tímu musela zmena na brankárskej helme skôr či neskôr prísť.

O novom kúsku bratislavského rodáka napísal aj miestny portál NESN.com, ktorý sa nebál masku označiť za najkrajšiu v celej NHL. Pokiaľ sa pýtate, čo je dominantnou časťou helmy, tak je to stena. Áno, čítate správne. Nie je to však hocijaká stena.

Nový vzor si okamžite privlastnil pomenovanie „The Boston Brickwal“. Pre menej zdatných angličtinárov, v preklade názov znamená „Bostonská tehlová stena“ alebo skrátene „Bostonská stena“.

Kto sa o maľovanie masiek niekedy zaujímal, je mu jasné, že toto nie je práve najlacnejšia záležitosť. Cena takisto pochopiteľne rastie s kvalitou prevedenia. Nám sa nový prírastok do „zbierky“ Jara Haláka rozhodne páči a už sa nevieme dočkať, kedy ho uvidíme v bránke Bruins v ostrom zápase zámorskej profiligy.