Main Content

Theo Walcott o Arsenale: "Stratil som tam lásku k futbalu!"

piatok, 21. september 2018 09:36 | Autor: Timotej Gašper

Walcott
Walcott | zdroj: TASR

Sky Sports priniesol spoveď Thea Walcotta, ktorý sa otvorene rozrozprával o dôvodoch, prečo po dlhej dobe opustil Arsenal a zamieril do Evertonu.

Anglický ofenzívny futbalista prestúpil do liverpoolskeho Evertonu v januári 2018 po tom, čo ako hráč londýnskeho Arsenalu strávil v klube 12 rokov s bilanciou 108 gólov v 397 zápasoch. Vyzerá to tak, že Theo bol v Arsenale šťastný, no Emirates Stadium opustil najmä preto, lebo tam stratil lásku k futbalu a potreboval vo svojej kariére nový impulz, ktorý prišiel od vtedajšieho kouča Evertonu, Sama Allardycea.

"Nebudem klamať, stratil som tam nachvíľu lásku k futbalu. Mal som pár dobrých výkonov, no potom som nedostával šancu ani hrať. Dať cez 100 gólov za Arsenal je pre mňa veľký úspech, no posledný rok a pol som sa takmer ani nedostával do tímu, bolo to veľmi, veľmi ťažké obdobie," načal 29-ročný krídelník v interview pre Sky Sports.

Pravé krídlo odohralo v Goodison Parku dovedna od januára 20 zápasov s bilanciou 5 gólov a 4 asistencie. Kým v Arsenale cítil úzkosť, pobyt pri rieke Mersey je podľa slov Walcotta oslobodením. "Proste som cítil, že opäť potrebujem zážitok a nadchnutie z futbalu. V Arsenale to už nebolo možné a keď ma kontaktoval Sam Allardyce, pomyslel som si, že presne toto je ten správy ťah pre mňa. Bol som nabudený na nové výzvy a všetko som dostal späť. Úprimne, nemôžem byť šťastnejší. Opäť hrám futbal s úsmevom na tvári a znova ho milujem."

Bývalý 47-násobný reprezentant Anglicka si tak vykľučkoval cestu z utrpenia do raja. Po dlhých dvanástich rokoch v Arsenale bude ešte minimálne 3 roky obliekať dres "Karameliek" z Liverpoolu, kde môže spoločne s tímom dokázať ešte zaujímavé úspechy.