Main Content

Hodnotenie trnavských hráčov po zápase Spartak – Anderlecht

piatok, 21. september 2018 11:07 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie Spartak Trnava
Hodnotenie Spartak Trnava | zdroj: TASR

Futbalisti Trnavy majú za sebou prvý zápas skupinovej fázy Európskej ligy, v ktorom porazili Anderlecht Brusel 1:0. Ako si v ňom počínali? Prinášame vám hodnotenie futbalistov slovenského tímu na stupnici 1 – 10.

Martin Chudý (6,5) – Od prvej do poslednej sekundy bol stopercentne koncentrovaný. Výborne čítal hru, vďaka čomu po rýchlom vybehnutí vyriešil dve nebezpečné kolmice za obranu a tiež posťahoval centre súpera. Raz mu pomohlo brvno, inokedy spoluhráči. Výkopy boli na pár výnimiek v poriadku, rozohrávku na krátko Trnava vypustila.

Andrej Kadlec (7) – Počas prvého polčasu ho Amuzu poriadne preháňal, pričom raz ho musel zastaviť za cenu žltej karty a neskôr z jeho priestoru prišiel center do najväčšej šance súpera. No po zmene strán a hlavne v záverečnej polhodine akoby chytil druhý dych a v tomto úseku bol možno aj najlepším hráčom na trávniku. Mal najviac dotykov s loptou (51) z domácich hráčov.

Martin Tóth (7) – Odvrátil pomerne jasne najviac lôpt (8) zo všetkých hráčov na trávniku. Výborne to urobil hlavne pred Dimatom pri centri z pravého krídla v druhom polčase, no v úplnom závere zas loptu odvrátil trochu nešťastne, vďaka čomu mal súper úplne poslednú šancu. V každom prípade podal opäť spoľahlivý výkon.

Boris Godál (7) – Potvrdil pozíciu lídra, keď nielenže dobre šéfoval defenzíve, ale hlavne aj predviedol kvalitné obranné zákroky. Bol vždy tam, kde mal byť.

Matúš Čonka (6) – Ani v tomto pohárovom zápase si neodpustil menšie zaváhanie, keď podbehol krížny pas, ešteže to Najar absolútne nevyužil. Občas trochu ťažšie plával v upravenom defenzívnom systéme, keďže mu nesadla o niečo vyššia pozícia a tým náročnejšie bránenie za chrbtom. No aj on má zásluhu na čistom konte Trnavy. Škoda jeho zranenia.

Matej Oravec (7) – Menšie prekvapenie v základnej zostave sa ukázalo ako výborný ťah. V defenzívnom postavení sa sťahoval na stopérsky post, pričom až na jednu výnimku, keď mu zbehol za chrbát Dimata to zvládol. Hlavne v druhom polčase sa snažil hrať aj smerom dopredu, no trochu mu pri tom haproval prvý dotyk, ten musí zlepšiť. Najdôležitejšie je ale to, že pri víťaznom góle bol presne tam, kde mal byť.

Jakub Rada (6) – Aj druhý defenzívny stredopoliar Trnavy sa v obrannom bloku stiahol až na stopérsku pozíciu, ale Rada vľavo. Jeho silná ľavačka úradovala aj pred súperovou bránou, keďže rozdal najviac kľúčových prihrávok (2) z domácich. Hlavne tá z priameho kopu na hlavu Bakoša mohla byť aj asistenciou. No v medzihre mal až príliš veľa nepresných prihrávok, o čom vypovedá úspešnosť 55,6 %, čo je na tejto pozícii a hlavne od skúseného hráča málo.

Erik Jirka (5,5) – Treba to povedať na rovinu, aktuálne je trochu vyhorený, čo je ale pochopiteľné. Veď v stredu oslavoval len 21 rokov, pričom v ostatnom čase musel stráviť veľkú zápasovú porciu, do toho prestup, povinnosti v 21-ke, lety po celej Európe... Preto logicky nemá taký ťah na bránu, aký mal v úvode sezóny, nehovoriac o tom, že proti Anderlechtu ľahko stratil viacero lôpt. Bojovnosť tam z jeho strany bola, rozdielová kvalita sa vráti vtedy, keď si trochu odfúkne a opäť sa začne sústrediť iba na výkon.

Erik Grendel (7) – V úvode zbytočne dostal žltú kartu, keďže celá situácia vyplynula z ľahkej straty lopty. Celkovo sa nebál zodpovednosti, loptu na kopačkách mal 50-krát, pričom ani úspešnosť prihrávok nad 70 % nie je na zahodenie. No hlavne nacentroval na víťazný gól.

Vachtang Čanturišvili (5,5) – Mal najlepšiu úspešnosť prihrávok (87,5 %) zo všetkých hráčov oboch základných zostáv na trávniku. Začal v strede poľa, kde predviedol jediný úspešný dribling Trnavčanov v tomto stretnutí, no po zranení Čonku dohrával ako ľavý obranca. To nie je jeho post, navyše sa v závere začali prejavovať jeho nedávne výpadky pre zranenie. Preto sa nemožno čudovať, že viackrát v tých momentoch horel. Lenže nezhorel, hoci hasiť museli iní...

Marek Bakoš (6,5) – Nechal na trávniku všetky sily, bil sa so súperovými obrancami o každú loptu a tiež vyhral najviac vzdušných súbojov (7) spomedzi všetkých na trávniku. Len škoda, že svoju obrovskú šancu nevyužil. Našťastie, mrzieť to v konečnom súčte nemusí.

Jiří Kulhánek (5,5) – Naskočil namiesto zraneného Čonku, ale hral v strede poľa. Odtiaľ sporadicky doplnil útok, no hlavne bránil. A hoci hral len čosi vyše 40 minút, aj tak bol málo pri lopte, veď mal s ňou len 9 dotykov. Bolo vidieť, že stále sa v novom tíme hľadá.

Patryk Malecki (5,5) – To sa dá povedať aj o tejto novej posile. Malecki nenaskočil do rozbehnutého stretnutia úplne ideálne, ale ani nesklamal. V závere vedel podržať loptu. Možno mohol byť aj gólovým hrdinom, len to by mu rozhodca nemohol odpískať neexistujúci faul na Miliča.

Oliver Janso (bez známky) – Prišiel v závere pomôcť defenzíve, čo splnil. No nemal prehusťovať stred, radšej mal byť hneď poslaný na ľavý kraj, kde to najviac vtedy horelo. Veď je aj ľavý obranca.

Význam známok

Stupnica je v rozmedzí 1 – 10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon