Main Content

VIDEO: Americký útočník Vegas si na chrbát vytetoval slovenský dvojkríž. Čo ho k tomu viedlo?

utorok, 18. september 2018 09:25 | Autor: Marek Ďaďo

Alex Tuch, tetovanie
Alex Tuch, tetovanie | zdroj: TASR

Obrovské množstvo športovcov nosí na svojom tele rôzne tetovania. Výnimkou nie sú ani hokejisti. Pre jednu takúto ozdobu sa rozhodol aj útočník Vegas Golden Knights, Alex Tuch. Na tom by nebolo nič čudné, no ten na svojom tele od včerajška nosí slovenský dvojkríž!

Novú ozdobu Tuch zverejnil na Twitteri, kde pridal fotku s veľkým tetovaním na jeho chrbte. Americký útočník v popise vysvetlil, že jeho nová „tetovačka“ je poctou pre starú mamu, ktorá ho vždy v hokeji podporovala a pochádza zo Slovenska. Umelecké dielo, okrem iného, zdobí aj nápis GiGi, čo je prezývka, ktorou starkú oslovoval.

Tuch dôveroval rukám Joeya Hamiltona, ktorý urobil skvelú prácu. Slovenského fanúšika musí tešiť pohľad na najdominantnejšiu časť celého tetovania - slovenský dvojkríž. Na chrbte môžeme vidieť aj dvoj levov držiacich hokejky, spomínanú prezývku GiGi a dve ďalšie vety spojené s rodinou a lojalitou.

Zostrih z procesu tetovania sa rozhodla zverejniť aj stránka Zlatých Rytierov na sociálnych sieťach. Čo na nové tetovanie 22-ročného mladíka hovoríte vy?

Tuch odohral v predchádzajúcej sezóne za nováčika Vegas v základnej časti 78 zápasov, v ktorých strelil 15 gólov a pridal 22 asistencií. Vo vyraďovacej časti, v ktorej sa dostali "zlatí rytieri" až do finále, nastúpil 20-krát s bilanciou 6+4.