Main Content

Lionel Messi v roku 2020 do MLS?

nedeľa, 16. september 2018 09:47 | Autor: Jakub Vaverka

Lionel Messi
Lionel Messi | zdroj: TASR

Lionel Messi môže dookola opakovať, že nemá v úmysle nikdy opustiť Barcelonu, ale špekulácie okolo jeho osoby sa budú objavovať zrejme až do konca jeho kariéry.

David Beckham iba nedávno predstavil názov svojho vznikajúceho klubu v Miami. Verejnosť mierne prekvapil, pretože svoj projekt nazval Inter Miami CF. Pár dní na to sa začalo hovoriť o tom, aké mená by mohol niekdajší kapitán anglickej futbalovej reprezentácie do svojej organizácie priviesť. Hneď medzi prvými padlo azda to najslávnejšie - Lionel Messi.

„Beckham zameral Lionela Messiho, legendu FC Barcelona. Medzi oboma stranami zatiaľ neprebehol žiaden kontakt, ale „Becks“ je ochotný ponúknuť katalánskemu gigantovi naozaj veľmi zaujímavú ponuku,“ informuje britský denník Daily Mail.

Angličanov klub vstúpi do americkej Major League Soccer v roku 2020, dovtedy musí mať bývalý hráč Realu Madrid, PSG či Manchestru United poskladaný kompletný káder. „Beckham chce začať veľkou posilou hneď na úvod,“ dopĺňajú britskí novinári.

Dostať Lionela Messiho z Barcelony sa počas uplynulých rokov snažil získať nejeden silný hráč, no jeho pozícia v Katalánsku je neotrasiteľná. Beckham patrí medzi najvplyvnejšie osobnosti nielen vo futbale, ale aj na svete celkovo. Či však jeho konexie a vplyv budú v tomto prípade dostatočné, je momentálne iba v rovine teórie. Odchod Messiho z Barcelony v záverečnej časti jeho kariéry vylúčiť pochopiteľne nemožno, no v roku 2020 bude mať stále len 33 rokov a to je vek, kedy sa zdá byť jeho prestup do MLS ešte veľmi nereálny.