Main Content

Novinky z futbalového sveta (5.9.)

pondelok, 5. september 2011 19:35 | Autor: Martin Gregor

Novinky z futbalového sveta (5.9.)
Novinky z futbalového sveta (5.9.) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Letné prestupové obdobie je už minulosťou, no futbalový svet sa nezastavil ani po 31. auguste. Práve naopak. Zaujímavých noviniek cez sezónu pribúda rýchlym tempom a naša nová rubrika "Novinky z futbalového sveta" vám ich každý deň sumarizuje.

Raúl možno predĺži so Schalke

Hoci bol Raúl medzi horúcimi kandidátmi na odchod zo Schalke po uzavretí prestupového trhu v klube plánujú s legendárnym Španielom podpísať novú zmluvu. Aktuálny kontrakt skúseného 34-ročného strelca končí už po tejto sezóne a tak mu vedenie klubu z Gelsenkirchenu pripravuje novú (údajne viacročnú) zmluvu.

Arsenal sa bude musieť zaobísť bez ďalšej opory


Jack Wilshare bude pre zranenie členku marodiť omnoho dlhšie, ako sa pôvodne predpokladalo. Mladý anglický reprezentant za stranil e3te počas letného Emirates Cupu. ,,Budem mimo hry okolo dvoch až troch mesiacov. Tvrdom driem, aby som zostal fit a uisťujem vás, že po návrate budem ešte silnejší ako predtým,” odkázal frustrovaným fanúšikom “Gunners”. 

Liverpool sa nevie dočkať Gerrarda


Nová sezóna zatiaľ vychádza Liverpoolu o poznanie lepšie ako dve predošlé a to „The Reds“ ešte stále chýba na trávniku ich kapitán Steven Gerrard. To by sa malo už čoskoro zmeniť. 31-ročný anglický reprezentant, ktorý mal dlhodobé problémy s trieslami, prezradil, že by sa rád dostal do hry už v zápase 5. kola Premier League (o dva týždne) proti Tottenhamu.

Van der Vaart  mimo hry

Tottenham sa bude musieť zaobísť v najbližšom období bez Rafaela van der Vaarta. Holandský záložník sa zranil v minulotýždňovom zápase proti Manchestru City. Jeho poranená kolenná šľacha by sa mala zotavovať minimálne šesť týždňov.

Seria A začne v piatok!


Hráči zamestnaní v talianskych kluboch sa dohodli s ich majiteľmi na ukončení štrajku, ktorý odložil úvodné kolo Serie A. Najvyššia súťaž na Apeninskom poloostrove odštartuje už tento piatok, 9. septembra.

Slovan musí splniť podmienky, aby mohol hrať na Pasienkoch


Včera sme vás na sport7.sk informovali o tom, že bratislavský Slovan podľa stránky uefa.com odohrá domáce zápasy Európskej ligy na žilinskom štadióne. Túto informáciu ešte včera večer dementoval generálny riaditeľ Slovana Petr Kašpar. Dnes doobeda však pre agentúru SITA priznal, že klub musí v nasledujúcich dňoch splniť súbor podmienok, bez ktorých nedostane od UEFA povolenie pre domáce zápasy v Bratislave. Zároveň priznal, že jednou z altarnatív je štart v Žiline, čomu by však  vedenie Belasých pochopiteľne rado vyhlo.