Main Content

Daniela Hantuchová prehrala na US Open aj v mixe

pondelok, 5. september 2011 06:30 | Autor: TASR

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová a od nedele 40-ročný Bahamčan Mark Knowles prehrali v stretnutí osemfinálového 2. kola miešanej štvorhry na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku (29. augusta - 11. septembra, USTA Billie Jean King National Tennis Center, celková dotácia 23,718 milióna USD, tvrdý povrch DecoTurf II) s takisto nenasadeným česko-nemeckým párom Barbora Záhlavová-Strýcová, Philipp Petzschner za 70 minút 4:6, 3:6.

Hantuchová a Knowles sa teda napokon neprepracovali k papierovo lákavej možnosti zahrať si medzi najlepšími ôsmimi dvojicami "len" s domácimi držiteľmi voľnej karty Melanie Oudinovou a Jackom Sockom, ktorí nečakane vyradili obhajcov trofeje, jednotky mixu a krajanov Liezel Huberovú a Boba Bryana.

Slovensko-bahamský tandem si odnáša spoločný šek na 10 000 USD. Niekdajší líder párového svetového rebríčka ATP Knowles bol v tejto sezóne stabilným partnerom Michala Mertiňáka, kým slovenského Tenistu roka 2009 začala trápiť vysunutá platnička medzi štvrtým a piatym stavcom.

Miešaná štvorhra - 2. kolo (osemfinále):
Barbora Záhlavová-Strýcová, Philipp Petzschner (ČR/Nem.) - Daniela Hantuchová, Mark Knowles (SR/Bah.) 6:4, 6:3 za 70 minút (37, 33)

Dvadsaťosemročná popradská rodáčka Hantuchová, kedysi 5. v renkingu WTA v debli, je držiteľkou kompletnej zbierky grandslamových titulov v miešanej štvorhre (Wimbledon 2001 s Čechom Leošom Friedlom, Australian Open 2002 so Zimbabwčanom Kevinom Ullyettom, Roland Garros 2005 s Francúzom Fabriceom Santorom a US Open 2005 s Indom Mahešom Bhupáthím).

Naposledy sa v tejto špecifickej disciplíne predstavila vlani práve v lokalite Flushing Meadows a po boku spomenutého Bhupáthího sa lúčila už v 1. kole. Teraz je ešte v akcii aj v osemfinále štvorhry žien po boku Poľky Agnieszky Radwanskej. Vo dvojhre prehrala už v 1. kole s Francúzkou Pauline Parmentierovou.

© WEBNOVINY