Main Content

Sklamanie, hanba! Ronaldo je nahnevaný, agent Mendes kvôli ankete UEFA zúri

sobota, 1. september 2018 12:41 | Autor: Timotej Gašper

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo | zdroj: TASR

Cena za najlepšieho hráča sezóny tentoraz portugalskú superhviezdu obišla a vo vlne kritiky sa zviezol aj Cristianov zástupca, Jorge Mendes.

CR7 v minulom ročníku nastúpil za Real Madrid v Lige majstrov na všetkých 13 zápasov, v ktorých strelil obdivuhodných 15 gólov, vrátane gólu sezóny, ktorým sa stali nožničky 33-ročného útočníka vo vyraďovacej fáze proti Juventusu Turín. Ronaldo opäť napomohol Realu na trón európskeho futbalu, no prestížne individuálne ocenenie ho napriek tomu obišlo.

"Futbal sa hrá na ihrisku a tam Cristiano jednoznačne vyhral," načal kritiku na rozhodnutie hlasovania Ronaldov agent, Jorge Mendes. O mene víťaza rozhodovalo 80 trénerov a 55 žurnalistov, ktorí svoj zoznam troch mien museli zostaviť do 20.augusta. Na 1.mieste skončil Luka Modrič, finalista MS a víťaz ocenenia pre najlepšieho futbalistu svetového šampionátu. Hlasujúci si však akoby neuvedomili, že cena UEFA sa udeľuje za klubovú sezónu a nie majstrovstvá sveta. Kým na nich bol Modrić ocenený naozaj zaslúžene, v Lige majstrov vyčnieval Ronaldo. 

"Je to smiešne a tiež hanba, pretože o víťazovi nebolo najmenších pochýb. Ronaldo je najlepší na svojej pozícií a mal to vyhrať on!," doplnil Mendes svoj nahnevaný prednes pre portugalské médiá. 

O situácií sa rýchlo dozvedeli aj v Turíne, kde na predzápasovej tlačovej konferencii okomentoval NEvýhru Ronalda v prestížnej ankete tréner Juventusu Allegri. "Je jasné, že bol nahnevaný. Trénuje tvrdo a dal 15 gólov, tiež doviedol Real opäť k triumfu. Je to však preňho znamenie, že musí naďalej tvrdo pracovať a pre nás je to taktiež veľká výzva."