Main Content

Pep Guardiola sa zastal kritizovaného Mourinha

sobota, 1. september 2018 13:04 | Autor: Timotej Gašper

Pep Guardiola, Jose Mourinho
Pep Guardiola, Jose Mourinho | zdroj: TASR

Ku kritike na Joseho Mourinha sa najnovšie vyjadril aj Pep Guardiola. Tréner mestského rivala, Manchestru City, sa zastal Mourinha a vysvetlil, čo všetko zahŕňa práca trénera.

Portugalský tréner, Jose Mourinho, je pod drobnohľadom médií a zároveň pod paľbou kritiky, keďže Manchester United je po troch kolách len s jednou výhrou a dvomi prehrami. Médiá kričia po jeho rezignácií, verejnosť je na pochybách, no svojim vyjadrením mierne šokoval víťaz minulého ročníka Premier League, Pep Guardiola.

"Nebudem súdiť, nikdy som to nerobil. Samozrejme, my (tréneri) sme hodnotení len podľa počtu titulov, no nie je to len o tom. Niet najmenších pochýb o kvalitách Joseho Mourinha, čiže to nebudem vôbec súdiť. Trénerská práca nie je len o tituloch. Poznám viacero perfektných trénerov, ktorí napríklad vôbec nevyhrávajú tituly."

Mourinho bol pred začiatkom sezóny odhodlaný a považovaný s Manchestrom United za jedného z najsilnejších ašpirantov na ligový titul. Je jasné, že po troch kolách nemožno predpovedať vývoj celej sezóny, no najmä britské médiá vidia Mourihov tím po prehrách s Brightonom a Tottenhamom jednou nohou von. "Práca trénera je navonok len získavanie trofejí. Je to však aj o inom. Každý tréner je špecifický, snaží sa priniesť úspechy vlastným spôsobom."

Skrz médií je vidno, že celý tím Manchestru United stojí za svojim manažérom, čo sa môže ukázať už v nedeľu podvečer, kedy sa "Red Devils" predstavia na ihrisku Burnley.