Main Content

Löw sa snažil skontaktovať s Özilom, Gündogana považuje za kľúčového hráča

štvrtok, 30. august 2018 06:51 | Autor: TASR

Joachim Löw
Joachim Löw | zdroj: TASR

Berlín 29. augusta (TASR) - Tréner nemeckej futbalovej reprezentácie Joachim Löw sa pokúsil nadviazať kontakt so stredopoliarom Mesutom Özilom po MS 2018 v Rusku, no neúspešne. O ukončení kariéry v národnom tíme informoval kouča iba hráčov poradca.

"Mesut mi netelefonoval. Rozhodol sa ísť inou cestou. Pokúšal som sa volať mu, no nepodarilo sa mi to. Musím to akceptovať," citovala Löwa agentúra DPA.

Dvadsaťdeväťročný hráč ukončil reprezentačnú kariéru po tohtoročnom šampionáte. Podľa jeho vlastných slov bol hlavný dôvod prejav rasizmu na jeho adresu. Özil sa ešte pred MS stretol s tureckým prezidentom Recepom Tayyipom Erdoganom spolu s reprezentačným spoluhráčom Ilkayom Gündoganom. Za tento čin oboch hráčov v Nemecku kritizovali.

"Obaja sa stotožňovali s našimi hodnotami a užívali si, keď nastúpili za Nemecko. Ilkay môže byť kľúčový hráč reprezentácie v nasledujúcich dvoch rokoch. Má skvelé schopnosti a bude súčasťou tímu v najbližších zápasoch proti Francúzsku a Peru. Verím, že mu fanúšikovia vyjadria podporu," uviedol lodivod "Nationalelf".