Main Content

Ján Kozák zverejnil nomináciu Slovenska na prvý zápas Ligy národov!

pondelok, 27. august 2018 14:26 | Autor: TASR

Ján Kozák
Ján Kozák | zdroj: TASR

Bratislava 27. augusta (TASR) - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák oznámil v pondelok nomináciu na prípravný zápas s Dánskom a duel Ligy národov na Ukrajine. Vo výbere je 24 hráčov, nechýbajú v ňom opory Marek Hamšík či Martin Škrtel. 

Slováci odohrajú najskôr prípravný duel s Dánskom v Trnave 5. septembra, štyri dni pred úvodným zápasom Ligy národov s Ukrajinou vo Ľvove.

"Ja sa na oba zápasy teším a rovnako aj hráči. V Lige národov nás čaká ťažký zápas, nie prípravný, takže ho aj tak berieme. Navyše sa z Ligy národov máme možnosť kvalifikovať na ME," povedal Kozák na pondelkovej tlačovej konferencii v Bratislave. 

V nominácii nie sú žiadne prekvapenia, v obrane sa predstavia aj hráči, ktorí majú menej reprezentačných skúseností. "Som rád, že nám vyskočili hráči v obrane ako Šatka, Valjent či Vavro a ďalší. Mňa Šatka prekvapil v ťažkých zápasoch, takže sme ho nominovali. Reprezentáciu si váži, čo ma teší," dodal Kozák.

nominácia SR na dvojzápas s Dánskom a Ukrajinou:

Brankári: Martin Dúbravka (Newcastle United), Matúš Kozáčik (FC Viktoria Plzeň), Michal Šulla (ŠK Slovan Bratislava)

Obrancovia: Peter Pekarík (Hertha Berlín), Erik Sabo (Beitar Jeruzalem), Martin Škrtel (Fenerbahce Istanbul), Norbert Gyömbér (AC Perugia), Milan Škriniar (Inter Miláno), Ľubomír Šatka (DAC Dunajská Streda), Martin Valjent (RCD Mallorca), Tomáš Hubočan (Olympique Maresille), Róbert Mazáň (Celta Vigo)

Stredopoliari: Stanislav Lobotka (Celta Vigo), Patrik Hrošovský (FC Viktoria Plzeň), Juraj Kucka (Trabzonspor), Ján Greguš (FC Kodaň), Marek Hamšík (SSC Neapol), Ondrej Duda (Hertha Berlín), Erik Pačinda (DAC Dunajská Streda)

Útočníci: Róbert Mak (Zenit Petrohrad), Albert Rusnák (Salt Lake City), Michal Ďuriš (Anorthosis Famagusta), Adam Nemec (FC Pafos)  

náhradníci:

Marek Rodák (FC Rotherham United), Martin Polaček (Levski Sofia), Lukáš Pauschek (Mladá Boleslav), Denis Vavro (FC Kodaň), Lukáš Štetina (Sparta Praha), Tomáš Huk (DAC Dunajská Streda), Boris Sekulič (CSKA Sofia), Filip Kiss (Ettifaq FC), Róbert Pich (Slask Wroclaw), Matúš Bero (Vitesse), Adam Zreľák (FC Norimberg), Samuel Mráz (FC Empoli)