Main Content

Kroos a Rakitič ovládli La Ligu v štatistike prihrávok

pondelok, 27. august 2018 13:05 | Autor: Martin Gregor

Rakitič, Kroos, prihrávky
Rakitič, Kroos, prihrávky | zdroj: Koláž Šport7.sk

Barcelona a Real Madrid, dvaja tradiční favoriti španielskej La Ligy, nestratili v úvodných dvoch zápasoch tejto sezóny ani bod. Vo veľkej miere za to vďačia svojim kľúčovým stredopoliarom Kroosovi a Rakitičovi.

Hoci je len úvod sezóny a štatistiky môžu byť v tejto fáze ročníka poriadne skreslené, Ivan Rakitič a Toni Kroos dali jednoznačne najavo, že budú dominovať v štatistike úspešnosti prihrávok.

Pohľad na tri merané údaje – celkový počet prihrávok, počet dlhých prihrávok a počet krátkych prihrávok, hrá jednoznačne v ich prospech. Kým v celkovom počte má mierne navrch Kroos, pokiaľ ide o prihrávky na dlhé vzdialenosti dominuje mierne Rakitič.

Štatistika prihrávok celkovo, štatistika dlhých prihrávok, štatistika krátkych prihrávok
Štatistika prihrávok celkovo, štatistika dlhých prihrávok, štatistika krátkych prihrávok | zdroj: Reddit
(Kliknite sem pre zväčenie obrázku)

Zaujímavé je poznamenať, že štatistikám o celkovom počte prihrávok s výnimkou Kroosa a Rakitiča dominujú obrancovia. Je to pochopiteľne, pretože práve oni si medzi sebou rozdelia najviac krátkych prihrávok v obrannom pásme.

Naopak u dlhých prihrávok, opäť s výnimkou tejto dvojice, sa umiestňujú aj brankári vďaka ich výkopom pri rozohrávke lopty. A samozrejme aj obrancovia.

Pre zaujímavosť Stanislav Lobotka odohral zatiaľ len jeden zápas. Mal v ňom 38 prihrávok  s úspešnosťou 81%.