Main Content

Úzky káder je minulosťou: Liverpool môže postaviť dve silné jedenástky!

streda, 22. august 2018 13:17 | Autor: Timotej Gašper

Jurgen Klopp, FC Liverpool
Jurgen Klopp, FC Liverpool | zdroj: Šport7.sk, koláž

V minulých rokoch liverpoolske FC častokrát doplácalo na nedostatočnú šírku kádru. Po uplynulom prestupovom období je však tento problém minulosťou a LFC môže na trávnik poslať pokojne dve silné jedenástky.

Jurgen Klopp má na Anfield Road rozbehnutý veľmi perspektívny projekt. V minulom ročníku sa dokázal prebiť až do finále Ligy majstrov a kvalitné výkony podával Liverpool aj v Premier League. Pred sezónou 18/19 sa však museli „The Reds“ posilniť, keďže ambície na zisk jednej z možných trofejí sú ešte vyššie ako doteraz.

Liverpool sa po rokoch opäť obomi nohami postavil na prestupový trh a figuroval skôr ako líder, než ako poddaný. O ich sile svedčí udržanie Salaha či Wijnalduma a príchody Fabinha či Alissona, pričom o oboch spomínaných bojovali aj Real Madrid či Manchester United.

Zostava č.1:

Alisson-Arnold, Van Dijk, Lovren, Robertson- Keita, Fabinho, Henderson- Mané, Firmino, Salah

Prvá jedenástka sa na oko veľmi približuje tej, v ktorej by mal Liverpool nastupovať na väčšinu zápasov v aktuálnej sezóne. V bránke Alisson a obrana v zložení Arnold, Lovren, Van Dijk a Robertson sa osvedčila aj vlani, čiže o defenzívu by sa Klopp už nemusel až tak báť. V trojici záložníkov figuruje nové duo hviezd- Keita a Fabinho, ktorých dopĺňa kapitán a líder, Jordan Henderson, A útok? Ten vzbudzuje rešpekt len pri prečítaní daných mien. Trio Mané-Firmino-Salah je pri dobrej hernej nálade schopné zbúrať akéhokoľvek súpera.

Mohamed Salah
Mohamed Salah | zdroj: TASR

Zostava č.2:

Mignolet/Karius- Moreno, Gomez, Matip, Clyne- Chamberlain, Milner, Wiljnaldum- Lallana, Sturridge, Shaqiri

Teraz sa zdá, že tím z Anfield Road už nemá iných hráčov, ktorí sú schopní čeliť súperom v Premier League či Lige majstrov, no zdanie v tomto prípade klame a taktiež neplatí, že druhá je v tomto prípade oveľa horšia, než prvá. V bráne jeden z dvojice Karius/Mignolet, keďže sa očakáva odchod jedného z nich (s najväčšou pravdepodobnosťou Karius do Besiktasu Istanbul). Obrana v zložení Alberto Moreno, Joel Matip, Joe Gomez a Nathaniel Clyne nie je vôbec na zahodenie, ba naopak, pri správnej taktike môže dokázať veľké veci. V zálohe zatiaľ zraneného Chamberlaina dopĺňajú matador James Milner a holandský technik "Gini" Wijnaldum. Do ofenzívy sú v tejto zostave pripravení naskočiť Adam Lallana, revitalizovaný strelec Daniel Sturridge a nová posila, Xherdan Shaqiri, ktorý prišiel z druholigového Stoke City.

Daniel Sturridge
Daniel Sturridge | zdroj: TASR

Liverpool je pod drobnohľadom verejnosti a tiež pod veľkým mediálnym tlakom, no Jurgen Klopp so svojim tímom dokáže udržať emócie či morálku v tom správnom režime a teda ak budú hviezdy naklonené červeným od rieky Mersey, mohol by to konečne byť ten ICH rok.