Main Content

Novinky z futbalového sveta (2.9.)

piatok, 2. september 2011 19:28 | Autor: Martin Gregor

Novinky z futbalového sveta (2.9.)
Novinky z futbalového sveta (2.9.) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Letné prestupové obdobie je už minulosťou, no futbalový svet sa nezastavil ani po 31. auguste. Práve naopak. Zaujímavých noviniek cez sezónu pribúda rýchlym tempom a naša nová rubrika "Novinky z futbalového sveta" vám ich každý deň sumarizuje.

Toure je pripravený na veľký návrat

Veľký comeback sa chystá v anglickej Premier League. Kolo Toure, ktorý si musel odpykať svoj trest za doping, sa vracia na zelené trávniky. Obranca Manchestru City by mal obliecť dres Citizens už v najbližšom 4. kole Barclays ligy a podľa vlastných slov sa po fyzickej stránke ešte nikdy tak dobre necítil.

Hargreeves dúfa v lepšie časy


Owen Hargreaves, v minulosti jeden z najväčších anglických talentov, verí v návrat do špičkového futbalu. Záložník, ktorého sužovali počas takmer celej kariéry rôzne zranenia prestúpil v posledný možný deň  z Manchestru United do konkurenčného Manchestru City.  Hoci tento prestup fanúšikovia Red Devils prijali s veľkou nevôľou celý futbalový svet dúfa, že tento smoliar predsa len ešte predvedie svoj nesporný talent. Za vytrvalosť v posledných zraneniami kritických štyroch rokoch si to rozhodne zaslúži.

Gyan je šťastný, že zostáva v Sunderlande


Ghansky reprezentant Asamoah Gyan je podľa vlastných šťastný, že prestupové špekulácie okolo jeho mena sa v posledný možný deň, 31. augusta, nenaplnili. Gyana  chcel hlavne Tottenham, ktorý mal oňho veľký záujem. Smutný hrdina minuloročných MS vo futbale, keď zahodil postupovú penaltu vo štvrťfinále proti Uruguaju, prezradil, že v Sunderlande ja maximálne spokojný a v novej sezóne je pripravený splácať dôveru, ktorú doňho klub vložil.

Česi sú pred zápasom v Škótsku pod veľkým tlakom


Tréner českej reprezentácie Michal Bílek sa domnieva, že jeho zverenci zajtra zvládnu dôležitý kvalifikačný zápas v Škótsku s domácou reprezentáciu. Zápas roka pre Čechov prirovnal minuloročnému stretnutiu s tým istým súperom v Čechách, kedy mali naši západní susedia po nečakanej domácej prehre s Litvou 0:1 doslova nôž na krku. Podľa Bílka bude Čechom stačiť zo Škótska jeden bod, ktorý by im mal podľa ich kalkulácie stačiť na uhájenie druhého miesta  zaručujúceho baráž.

Sneijder bol blízko k prestupu do Manchestru

Ako dobre viete holandský reprezentant Wesley Sneijder napokon ostáva v Interi Miláno a to napriek množstvu špekulácií, ktoré sa v médiách objavovali nepretržite počas celého leta. Dnes novinárom prezradil, že jeho prestup do Manchestru United v jednu doslova visel na vlásku. “Inter musel predať Eto’a, alebo mňa” prezradil. Šokujúci prestup Kamerunčana teda zároveň znamenal stop rokovaní medzi vedením United a Nerazurri.