Main Content

Posledná sezóna v NHL pre hviezdu Red Wings?

pondelok, 20. august 2018 12:45 | Autor: Marek Ďaďo

Niklas Kronwall
Niklas Kronwall | zdroj: TASR

Detroit prechádza prestavbou. Tím sa začal omladzovať a starší hráči už dohrávajú posledné ročníky v drese Červených Krídel. Rovnaký prípad pravdepodobne čaká aj Niklasa Kronwalla, ktorý od októbra vstupuje do poslednej sezóny jeho 7-ročnej zmluvy.

Kronwall sa pre oficiálne stránky NHL vyjadril, že s vedením nerokoval o akomkoľvek predĺžení zmluvy, ktorá vyprší po nadchádzajúcej sezóne. „Ak toto bude koniec cesty, budem viac ako šťastný s tým, aká cesta to bola, a vďačný Ilitchovej rodine a generálnemu manažérovi Kennymu Hollandovi za to, že mi dali príležitosť zotrvať v jednom tíme počas celej kariéry,“ rozhovoril sa švédsky obranca. 

Dlhoročná opora obranných radov Red Wings taktiež povedala, že si nevie seba samého predstaviť v inom drese. Kronwall je na 13. mieste v počte odohraných zápasov za Detroit. V 874 dueloch získal 405 bodov.

„Milujem túto hru. Musíte byť ale realistom. Viem kde som, ale neviem kde budem o rok. Chcel by som predĺžiť zmluvu o ďalší rok ale tím sa omladzuje a ja starnem. Hra sa stáva rýchlejšou. Nie som rovnaký hráč ako pred 10 rokmi. Budem sa však snažiť ako len viem a byť užitočný ako to len pôjde.“

Kronwall vie, že je v tíme hneď niekoľko mladíkov, ktorí by opäť mohli Red Wings zaručiť jasnú budúcnosť. Príkladom môže byť Dylan Larkin alebo Anthony Mantha. „Niektorí z týchto chlapcov môžu byť rozdieloví hráči. Je čas popohnať ich vpred. Organizácia to potrebuje,“ okomentoval situáciu na záver 37-ročný Kronwall.