Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (1.9.2011)

štvrtok, 1. september 2011 19:42 | Autor: Martin Gregor

Prestupové klebety a špekulácie (1.9.2011)
Prestupové klebety a špekulácie (1.9.2011) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Včerajším dňom sa skončilo letné prestupové obdobie v popredných európskych súťažiach. Prinášame vám posledný diel našej populárnej rubriky prestupových klebiet a špekulácií. Od zajtra sa môžete tešiť na prvý diel podobnej rubriky, ktorá bude vždy súhrnom najzaujímavejších noviniek posledných 24 hodín vo svete futbalu.

Drenthe posilní Everton

Holanďan Royston Drenthe sa stal v posledný prestupový deň novou posilou Evertonu. 24-ročný záložník, ktorý je stále kmeňovým hráčom Realu Madrid, strávil uplynulú sezónu na hosťovaní v španielskom Hérculese.

Blackburn získal Yakubu


Útočník Evertonu Yakubu má namierene do konkurenčného Blackburnu. Prestup za 1,5 milióna libier sa podarilo zrealizovať v záverečných hodinách otvoreného prestupového trhu.

12 miliónov za Ruiza

Posilnil sa aj anglický Fulham. Účastník Európskej Ligy sa môže tešiť na zvučnú posilu do útoku. Z holandského Twente totiž prichádza Bryan Ruiz, ktorého získal Fulham za 12 miliónov eur. 26-ročný Ruiz, ktorý strelil v Erdivisie 35 gólov v 65 zápasoch, by mal vo Fulhame pôsobiť v nasledujúcich 4 sezónach.

Peter Crouch do Stoke!

Obrovitý Peter Crouch opúšťa Tottenham a smeruje do konkurenčného Stoke, s ktorým si zahrá aj Európsku ligu. Anglický reprezentant podpísal s vedením Stoke zmluvu na štyri sezóny. Tottenham zaňho zinkasoval 10 miliónov libier, pričom ďalšie dva môže získať na bonusoch podľa Crouchových výkonov.
Palacios ďalšou posilou Stoke

Peter Crouch nie je jedinou posilou Stoke, ktorá príde z Tottenhamu. Rovnakým smerom totiž putuje aj jeho spoluhráč Wilson Palacios, ktorý prichádza do Stoke City za 8 miliónov libier. 27-ročný reprezentant Hondurasu podpísal zmluvu na štyri sezóny.

Chelsea získala Meirelesa

Zaujímavý transfer sa udial aj medzi Liverpoolom a Chelsea. Londýnsky veľkoklub získal z Anfield Road portugalského záložníka Raula Mirelesa. 28 ročný stredopoliar prichádza na Stamford Bridge za 15 miliónov libier.

Bellamy do Liverpoolu!
Craig Bellamy po druhýkrát v kariére smeruje do Liverpoolu! Klub Kennyho Dalgisha ho získal na poslednú možnú chvíľu z Manchestru City. Kontroverznému waleskému útočníkovi prvé pôsobenie na Anfield Road príliš nevyšlo. V 42 zápasoch ešte pod vedením Rafu Benitéza skóroval len deväť krát. 

Real sa zbavil Gaga

Novou posilou AS Rím sa stáva argentínsky záložník Fernando Gago, ktorý sa nedokázal presadiť v Reale Madrid. Gago prichádza do hlavného mesta Talianska na ročné hosťovanie.

Arsenal na konci prestupového obdobia “zabral”

Fanúšikovia Gunners sú po včerajšom dni omnoho spokojnejší, ako v úvode týždňa. Zdá sa, že v Arsenale po nevydarenom vstupe do sezóny svitá na lepšie časy. Včera a predvčerom sa totiž  Wengerovi a spol. konečne podarilo získať očakávane posily. Po predvčerajšom posilnení o stopéra Pera Mertesackera a Andrého Santosa včera neskoro večer Arsenal získal aj Yossiho Benayouna a Mikela Artetu. Izraelský záložník Benayoun prichádza z londýnskej Chelsea na ročné hosťovanie. Španielsky stredopoliar Arteta smeruje na Emirates Stadium za 10 miliónov libier z Evertonu.