Main Content

Brexit a štadión: Pochettino vysvetľuje, prečo Spurs nikoho nekúpili

nedeľa, 12. august 2018 07:21 | Autor: Jakub Vaverka

Mauricio Pochettino
Mauricio Pochettino | zdroj: TASR

Nie je zvykom, že klub anglickej Premier League v prestupovom okne nikoho nekúpi. Londýnsky Tottenham Hotspur ale v lete 2018 do nových posíl neinvestoval ani cent. Toto konanie má vysvetlenie.

Tottenham Hotspur je prvým tímom v histórii Premier League, ktorý v ére letného prestupového obdobia nekúpil ani jedného futbalistu. Argentínsky kormidelník Kohútov Mauricio Pochettino sa celú situáciu snažil vysvetliť na klubovej tlačovej konferencii. Jeho slová priniesol renomovaný anglický denník ​the Independent.

„To, čo robí klub je veľmi odvážne, pretože stavať nový štadión a nové tréningové centrum je skutočne obrovskou investíciou,“ začal kouč, ktorý pred Spurs trénoval v Premier League konkurenčný Southampton.

„Výstavba nového štadióna predstavuje takmer miliardu libier. Je to pravda, neverte tým, čo hovoria o 400 miliónoch. Taktiež je tu Brexit, ktorý zvýšil cenu hráčov o približne tridsať percent. Je to dramatické. Ľutujem Angličanov,“ hovoril Pochettino otvorene o dôvodoch, prečo Kohúti nikoho nekúpili.

„Taktiež nie je jednoduché udržať si najlepších hráčov. Môžete si povedať, že Tottenham nikoho nekupuje, ale pre nás je lepšie udržať si najlepších,“ pokračoval Argentínčan. Faktom je, že v lete bol veľký interes o Llorisa, Kanea, Alderweirelda či Alliho, ale Kohúti odmietli obchodovať.

„Máme tím, ktorý by mohol profitovať z toho, že by bol početnejší. Je však na mieste sa opýtať, či bol skutočne na trhu hráč, ktorý by náš káder skutočne zlepšil. Naši ligoví rivali takých hráčov našli,“ zakončil manažér, ktorého dlhodobo sleduje Real Madrid.