Main Content

Tip na konečné poradie Premier League 2018/2019: Sedem tímov v reálnej hre o titul

piatok, 10. august 2018 10:59 | Autor: Jakub Vaverka

Nový ročník Premier League začína. Najsledovanejšia liga na svete je pripravená napísať svoju ďalšiu kapitolu, o titul bude bojovať ešte viac tímov, o európske poháre taktiež a boje o záchranu budú tradične vyhrotené. Pripravili sme pre vás rozšírenú prognózu.

Boj o záchranu

Wilfried Zaha
Wilfried Zaha | zdroj: TASR

V diskusiách na internete aj v debatách odborníkov sa medzi ašpirantmi na zostup hovorí hlavne o jedinom waleskom zástupcovi – Cardiffe City. Klub, ktorého dres v minulosti obliekal napríklad Slovák Filip Kiss má svoju silu, tú má v Premier League každý, ale medzi elitou to bude mať veľmi náročné. Mierne odpisovaný je aj Brighton, ale Čajky sa dokázali z problémov dostať aj minulý rok, tak prečo nie aj teraz.

Veľa sa v prognózach písalo aj o Crystal Palace, ktorého pôsobenie v Premier League v posledných rokoch má skôr klesajúcu tendenciu. Pred úvodným výkopom je riskantné hovoriť o trojici, ktorá zostúpi, namočených bude tradične 5-6 klubov. Počas ročníka sa objavia najrôznejšie problémy a menšie kluby sa s nimi niekedy nedokážu vyrovnať. Ako to už býva zvykom, súboj o zotrvanie medzi elitou bude vyhrotený do posledných momentov, preto už teraz vieme, že sa bude na čo tešiť.