Main Content

Manchester United medzi porazenými: Mourinhov klub neuspel ani počas Deadline Day

piatok, 10. august 2018 09:49 | Autor: Jakub Vaverka

José Mourinho
José Mourinho | zdroj: TASR

Manchester United nezažil úspešné prestupové obdobie. José Mourinho mal záujem o niekoľko hráčov na niekoľko postov, ale klubové vedenie mu nedokázalo doručiť to, po čom túžil.

Devils tak boli aktívni predovšetkým v posledných dňoch transferového okna, ale na poslednú chvíľu bolo už takmer nemožné dotiahnuť želaných futbalistov. Diabli sa v úvode posledného dňa prestupového obdobia pokúšali získať obrancu Kurta Zoumu z konkurenčnej Chelsea či Harryho Maguirea z Leicestru City, ale nepochodili. Hlavne pozícia stredného obrancu bola pozíciou, ktorú chcel Mourinho posilniť. Nepodarilo sa.

V hre bol aj príchod uruguajského stopéra Diega Godina z Atlética Madrid. United boli ochotní zaplatiť hráčovu výkupnú klauzulu, ale transfer stroskotal na tom, že Godin jednoducho metropolu Španielska opustiť nechcel. Taktiež sa objavili správy, že Manchester chystal 100 miliónov libier na Raphaela Varanea z Realu Madrid. Ako to dopadlo, je zrejme aj zbytočné písať.

Zdroj menom GFFN navyše informoval, že v úplnom závere transferového obdobia v Premier League kontaktovali Devils Paríž Saint-Germain. „Manchester United sa snažil získať Adriena Rabiota a Lukasa Kurzawu.“

„Rabiot nemal záujem prestúpiť, pretože chce hrať pod trénerom Thomasom Tuchelom. Kurzawu Parížania nepustili,“ informovali novinári z Anglicka a Španielska. Chvíľami to vyzerá, že na Old Trafford nik nechce hrať, čo by mohol potvrdiť aj Francúz Anthony Martial.

Tak či onak, José Mourinho na tlačovej konferencii pred novým ročníkom zhodnotil stav svojho tímu jasne a stručne. „So svojím kádrom som spokojný.“

Prvé kolo ligy čaká na Diablov už dnes, na Old Trafford o 21:00 vyzvú Leicester City.