Main Content

Venus Williamsová nenastúpila na druhé kolo

streda, 31. august 2011 23:30 | Autor: TASR

Americká tenistka Venus Williamsová pre chorobu nenastúpila na stredajší zápas 2. kola dvojhry žien na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku (29. augusta - 11. septembra, USTA Billie Jean King National Tennis Center, celková dotácia 23,718 milióna USD, tvrdý povrch DecoTurf II) proti Nemke Sabine Lisickej nasadenej ako dvadsiatej druhej.

Informáciu o storne štartu miestnej šampiónky zo sezón 2000 a 2001 Venus prinieslo konto tohto podujatia na Twitteri.

"Som veľmi sklamaná, že musím odstúpiť z turnaja. Diagnostikovali mi Sjögrenov syndróm, čo je choroba imunitného systému, ktorá mi uberá energiu, spôsobuje únavu a bolesti. Vychutnala som si môj prvý zápas na tomto podujatí a chcela som pokračovať, ale momentálne toho nie som schopná. Som však rada, že aspoň konečne poznám príčinu mojich ťažkostí. Teraz sa zameriam na zlepšenie môjho stavu a čo najrýchlejší návrat na kurt," uviedla 31-ročná Venus Williamsová v komuniké, ktoré zverejnila internetová stránka US Open.

Staršia zo známych sestier vynechala väčšinu tejto sezóny pre problémy s bedrami a brušným svalstvom, neskôr absentovala pre záhadnú virózu. v roku 2011 sa zatiaľ predstavila iba na štyroch turnajoch vrátane medzinárodných otvorených majstrovstiev Spojených štátov a najďalej bola vo štvrťfinále na tráve v britskom Eastbourne, v ktorom nestačila na Danielu Hantuchovú.

© WEBNOVINY