Main Content

Tomáš Jurčo sa ocitol na nelichotivom zozname

utorok, 7. august 2018 12:12 | Autor: Marek Ďaďo

Tomáš Jurčo
Tomáš Jurčo | zdroj: TASR

Tomáš Jurčo sa dostal na nepriaznivú listinu hráčov draftovaných Detroitom Red Wings, ktorí nedokázali v „meste motorov“ naplniť očakávania. Hráčovej reputácii nepridáva ani fakt, že mu zatiaľ nebola ponúknutá žiadna kvalifikačná zmluva na nasledujúci ročník.

Redaktorka Helene St. JamesováDetroit Free Press sa vo svojom článku zamerala na draftové voľby Red Wings, pričom najstarší z nich bol vybraný ešte v roku 1999. Medzi hokejistov, ktorí sa ukázali byť pre červené krídla prínosnými zaradila Johana Franzena, Gustava Nyquista, Valtteriho Filppulu, Andreasa Anthanasioua a v neposlednom rade súčasného kapitána Henrika Zetterberga.

Čo ale nepoteší slovenských fanúšikov je fakt, že Tomáš Jurčo draftovaný v roku 2011 sa dostal medzi absolútne draftové „prepadáky“ klubu a vyslúžil si známku D. Spoločnosť mu robia hokejisti Riley Sheahan, Igor Gregorenko  a Tom McCollum.

Jurčove meno zaznelo na drafte 2011 v druhom kole, z celkovej 35. pozície. Premiéru v NHL mal rodák z Košíc pomerne vydarený, keď v sezóne 2013/2014 zaznamenal 15 bodov36 dueloch. Svojimi výkonmi vtedy oslovil aj niekdajšieho trénera Červených Krídel, Mikea Babcocka, ktorý sa rozhodol Slováka v tíme udržať a na waivers listinu posunul Andreja Nestrašila. V ročníku 2014/2015 to už ale Jurčovi toľko nesypalo a v 63 zápasoch pozbieral chabých 18 bodov.

Vo februári 2017 prišiel trejd do Chicaga, ktoré zaňho do Detroitu poslalo voľbu v 3. kole draftu. Po 10 bodoch v 29 stretnutiach uplynulej sezóny, ktoré Jurčo v drese Jastrabov odohral, zatiaľ neprišla od vedenia klubu žiadna kvalifikačná ponuka a tak je 25-ročný slovenský hokejista stále bez angažmánu.