Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (31.8.2011)

streda, 31. august 2011 18:12 | Autor: Martin Gregor

Prestupové klebety a špekulácie (31.8.2011)
Prestupové klebety a špekulácie (31.8.2011) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Letné a zimné obdobie je vo futbale tradične spojené s transferovým šialenstvom. Predovšetkým kluby najslávnejších Európskych líg na čele s anglickou Premier League a španielskou La Ligou radi prekvapujú futbalovú verejnosť astronomickými kúpami.

Marek Čech si zahrá Ligu majstrov

Slovenský reprezentant Marek Čech mení pôsobisko. Anglickú Premier League, v ktorej nastupoval za West Bromwich Albion vymieňa za tureckú ligu, konkrétne Trabzonspor. V drese nového klubu si ľavonohý univerzál schopný hrať na kraji obrany, ale aj v zálohe zahrá aj v prestížnej Lige majstrov. 

Stoch nikam nepôjde

Miroslav Stoch, o ktorého služby mali v posledných dňoch záujem v Marseille, Espanyole Barcelona a Ajaxe Amsterdam napokon svoj klub Fenerbahce Istanbul minimálne do konca roka podľa vlastných slov neopustí a to napriek tomu, že Fenerbahce prišlo o miestenku do Ligy majstrov a klubu hrozí dokonca preradenie do nižšej tureckej súťaže (všetko pre korupčný škandál, ktorý je momentálne v štádiu vyšetrovania).

Juventus sa dočkal

Veľká snaha Juventusu získať Eljera Eliu z Hamburgu sa napokon vyplatila. Taliansky klub, ktorý usiloval o Eliu počas celého letného prestupového obdobia zaplatí za holandského reprezentanta 9 miliónov eur.

Liverpool predal Poulsena

Anglický Liverpool predal nepotrebného Christiana Poulsena, ktorý sa v mužstve The Reds nedokázal presadiť, do klubu nováčika francúzskej Ligue 1 Evianu. Končí sa tak ročné Poulsenove trápenie v Premier League, ktorého súčasťou bol fakt, že medzi fanúšikmi “The Reds“ bol veľmi neobľúbený.

Joe Cole do Lille!

Keď prichádzal pred rokom Joe Cole do Liverpoolu z Chelsea fanúšikovia z Anfield Road boli nadšení získaním novej zvučnej posily. Realita však bola diametrálne odlišná. Bývalý kapitán West Hamu a dlhoročná opora londýnskej Chelsea sa nedokázala v mužstve Kennyho Dalgisha presadiť a tak po nevydarenej sezóne Cole opúšťa tím Martina Škrtela. Ďalšie kroky v Coleovej kariére smerujú do francúzskeho Lille (ročné hosťovanie), ktoré sa stalo v minulej sezóne majstrom francúzskej Ligue 1.

Scott Parker novou posilou Tottenhamu

Scott Parker sa napokon vyhne pôsobeniu v druhej anglickej lige. Najlepší hráč West Hamu, ktorý v minulej sezóne zostúpil z Premier League, na poslednú chvíľu opúšťa potápajúcu sa loď a smeruje do ambiciózneho Tottenhamu. Prestupovú čiastku ani dĺžku kontraktu kluby doposiaľ neprezradili. Je tak možné, že sa dohodli na hosťovaní a v prípade návratu West Hamu do Premier League by sa mohol Parker opäť sťahovať naspäť do svojho kmeňového klubu.

Newcastle získalo Santona

Taliansky obranca David Santon prestupuje z Interu Miláno do anglického Newcastlu. 20-ročný defenzívny univerzál už podstúpil v centrále klubu z Premier League lekársku previerku, po ktorej nasledoval podpis novej zmluvy. Tá by mala byť podľa informácií médií na päť sezón.

Slovan získal Táborského

Novou posilou Slovana Bratislava sa stáva Ivo Táborský, ktorý prichádza na Pasienky na ročné hosťovanie z Mladej Boleslavy. Ide vôbec o prvý zahraničný angažmán českého hráča.

Arsenal sa výrazne posilnil!

Fanúšikovia Gunners môžu byť konečne pokojnejší. Arsenal totiž získal na poslednú chvílu dve výrazne posily do obrany. Na Emirates Stadium prichádza reprezentačný stopér nemeckej reprezentácie Per Mertesacker  a brazílsky obranca André Santos. 26-ročný Nemec prichádza z Werderu Brémy za čiastku  8 miliónov libier. Santos z Fenerbachce sa 6,2 milióna. 

Juraj Kucka je už hráčom Interu Miláno!

Po Vratislavovi Greškovi sa stane Juraj Kucka druhým Slovákom, ktorý si oblečie dres slávneho Interu Miláno. Bývalý hráč Sparty Praha, ktorý počas posledného zimného prestupového obdobia prestúpil do FC Janov opäť mení pôsobisko. Skvelé výkony Juraja počas jarnej časti Serie A totiž upútali predstaviteľov milánskeho veľkoklubu natoľko, že ho museli získať. Výmenou za Kucku získal Janov okrem  nešpecifikovanej finančnej čiastky aj talianskeho reprezentačného brankára Emiliana Viviana. V celom transfery je však jedna zaujímavosť – tímy si týchto hráčov vymenia najskôr počas zimy, čiže Kucka bude hrať za Janov ešte minimálne do konca tohto roku ako hosťujúci hráč.