Main Content

KOMENTÁR: Čo nám futbalový týždeň dal

streda, 31. august 2011 13:22 | Autor: Filip Chudý

KOMENTÁR: Čo nám futbalový týždeň dal
KOMENTÁR: Čo nám futbalový týždeň dal | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Nedávno skončený týždeň sa stal definitívne minulosťou. Odohrali sa v ňom zaujímavé udalosti, ktoré neobišli ani svet futbalu. Prinášame vám fejtónovým perom napísané to najzaujímavejšie, čo nám futbal ponúkol, či už doma alebo vo svete.

Už iba Slovan

Vo štvrtok neskoro večer sa vyškierali od ucha k uchu všetky belasé tváre a úsmevom nešetrili ani všetky stávkové kancelárie (nielen tá na dresoch Slovana). A dôvod? Všetci získali! Hráči a fanúšikovia „zábavu“ až do Vianoc, klub minimálne milión eur a stávkové kancelárie v súčte milióny eur! Pri pohľade na súperov môžu (ale aj nemusia) všetky „zúčastnené“ strany zvyšovať svoje kontá a postarať sa o pekné Vianoce a krásny finančný základ pre nový rok!

Druhým našim zástupcom, ktorý „prežil“ predkolá bol Spartak Trnava a veru v Trnave snáď ani nepamätajú kedy tak bolo naposledy. Dvojgólovú stratu z Moskvy chceli v Trnave dohnať nejakým „hattrickom“, ale jediný kto ho dokázal „vykúzliť“ bol napokon taliansky rozhodca s jeho červenými kartičkami. Traja trnavskí hráči sa preto museli sprchovať predčasne.

V Trnave sa už teraz tešia na budúcoročnú Európu (ak do nej postúpia), ale pozor! Viac hráčov totiž bude po štvrtkovom mariáši „vykartovaných“ na tribúne, ako k dispozícií na ihrisku.

Liga majstrov vyžrebovaná

Najlepšie mužstvá starého kontinentu vedia, do ktorých destinácii pôjdu počas jesene na krátku „dovolenku“. Ešteže turecký majster Fenerbahce Istanbul, ktorý si napokon ligu šampiónov pre aféru s manipuláciou zápasov nezahrá, nemusí ľutovať. More má totiž stále na dlani. Ako doplnok k nečakanej ,,dovolenke” v strede týždňa tak môžu jeho hráči pred televízormi pozerať LM (alebo ešte lepšie, ako to už býva zvykom, prestúpiť niekam inam). Náhradníkom Fenerbachce v Champions League sa stáva Trabzonspor, ktorý okrem iného zinkasuje postupové milióny od UEFA. Keby to v klube vedeli skôr nemuseli sa „trepať“ do Lisabonu po vypadnutie z predkola LM ...

V Česku sú nadšení, že im hviezdy svetového futbalu povedia pri prílete (ak vôbec priletia) „no comment“, že si pred  zápasom ,,podajú“ na Plzeň a fanúšikovia  pre zmenu zopár „plzní“ vypijú.

Real Madrid už chodí do Lyonu ako na klavír a tak ani v tejto sezóne hodinu nevynechá. Hostiteľské mesto finále Mníchov by chcelo svoj Bayern vidieť v Allianz Aréne aj počas vyvrcholenia sezóny, no hneď na úvod si však museli zanôtiť „nebude to také ľahké drahá“, pretože ich tím sa dostal do skupiny smrti s Hamšíkovým Neapolom, Manchestrom City a Villarealom.

Kto dá viac?

Teraz nemyslím peňazí na konci prestupového obdobia, ale gólov do sietí súpera. Cez víkend si naozaj „esové“ mužstvá zastrieľali a niektoré aj dostávali výprasky. Červená polovica Manchestru spravila na bicykli Arsenalu „osmičku“ snáď na oboch kolesách a Arséne Wenger už rýchlo zháňa nové galusky. Naopak „mešťania“ päťkrát podrezali krk kohútom z Tottenhamu. A keďže v Španielsku konečne doštrajkovali „Biely balet“ nastielal svoj prvý „netuctový“ poltucet v novej sezóne.

Kto? Kde? Za koľko?

Ale sa nám to rozbehlo, človek nestíha ani vnímať kam kto ide a prečo. Tak Samuel Eto'o do Machačkaly určite kvôli „láske“ k futbalu. Juan Manuel Mata do Chelsea zrejme pre novú výzvu. Samir Nasri si ide z Arsenalu pre trofeje do Manchestru City a z neho teda logicky musí aj niekto odísť. Padlo to na Emanuela Adebayora, ktorý odchádza na hosťovanie do Tottenhamu Hotspur. Zo Slovákov menili pôsobisko mladý Weiss, ktorý napokon mieri do Espanyolu Barcelona, Kucka sa stal hráčom Interu a Pekarík Kayserisporu.