Main Content

Serena Williamsová nešetrí v New Yorku úsmevmi

streda, 31. august 2011 09:00 | Autor: TASR

Americká tenistka Serena Williamsová postúpila bez výraznejších problémov do druhého kola grandslamového US Open v New Yorku, keď Srbku Bojanu Jovanovskú zdolala dvakrát 6:1.

Po víťazstve sa Serena na kurte usmievala, čo bol veľký kontrast s jej posledným singlovým vystúpením na US Open v roku 2009, keď semifinále s Kim Clijstersovou končila nazlostená po hádke a tvrdom osočení čiarovej rozhodkyne. Za túto epizódu musela zaplatiť pokutu 82 500 dolárov.

Podľa jej slov je to však už všetko zabudnuté, keďže sa to stalo už veľmi dávno. "Bolo to už pred dvoma rokmi, vlani som v New Yorku nehrala. Pripomínajú mi to iba novinári. Po príchode na kurt som si pomyslela: ´Wow, som späť. Už som nehrala dosť dlho´," povedala Serena Williamsová, ktorú v druhom kole čaka holandská kvalifikantka Michaela Krajiceková.

Výsledok:
Dvojhra žien - 1. kolo:
Serena Williamsová (USA-28) - Bojana Jovanovská (Srb.) 6:1, 6:1

Williamsová prežíva zvláštny rok 2011. Pre zdravotné problémy vynechala prvú polovicu sezóny, vrátila sa až na tráve v Eastbourne, následne vypadla v 4. kole Wimbledonu a prepadla sa mimo prvú stopäťdesiatku rebríčka WTA. Po turnajových triumfoch v Stanforde a Toronte sa však vrátila do prvej tridsiatky, pred US Open sa pre zranenie musela odhlásiť z generálky v Cincinnati.

"Som šťastná, že môžem hrať v New Yorku. Nemyslela som si, že by sa to mohlo podariť. Mala som dostatok času a myslím si, že som pripravená lepšie ako na Wimbledon," dodala Serena Williamsová.

© WEBNOVINY