Main Content

Predĺži Simmonds s Philadelphiou?

utorok, 31. júl 2018 08:56 | Autor: Marek Ďaďo

Wayne Simmonds
Wayne Simmonds | zdroj: TASR

Philadelphia má v kádri hneď niekoľko hokejistov, ktorí sa môžu po nadchádzajúcej sezóne stať nechránenými voľnými hráčmi. Na ich zozname by sme našli aj jednu z hviezd a dlhoročnú oporu Flyers, Waynea Simmondsa.

Podľa Philadelphia Inquiner má vedenie Letcov, na čele s generálnym manažérom Ronom Hextallom, záujem o predĺženie spolupráce. „Máme záujem ho podpísať. Teraz vám však neviem povedať, či sa nám to podarí.“

Tento rok oslávi Kanaďan okrúhle 30. narodeniny a vstúpi do poslednej sezóny, v ktorej bude platiť jeho 6-ročná zmluva na 23,82 milióna dolárov. V uplynulom ročníku naskočil do 75 zápasov a pripísal si 46 bodov, čo je jeho najmenšie číslo od príchodu do organizácie Flyers. 7 duelov vynechal pre zlomeninu palca a ihneď po vypadnutí Philadelphie z play off podstúpil operáciu panvy.

Simmonds prežil jednu zo svojich najhorších sezón v NHL, no Hextall sa o jeho výkony v ďalšom ročníku neobáva. „Má charakter, že niečo takéto ho nerozhodí a neovplyvní to ani tím,“ dodal generálny manažér. Simmonds je skvelý strelec, čo dokazuje najmä počtom vstrelených gólov. V posledných 5 sezónach sa mu vždy podarilo skórovať aspoň 24-krát. V počte presilovkových gólov (86) zaznamenaných od sezóny 2011/2012 je na druhom mieste po najlepšom strelcovi tejto generácie Alexovi Ovechkinovi.