Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (30.8.2011)

utorok, 30. august 2011 20:00 | Autor: Martin Gregor

Prestupové klebety a špekulácie (30.8.2011)
Prestupové klebety a špekulácie (30.8.2011) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Letné a zimné obdobie je vo futbale tradične spojené s transferovým šialenstvom. Predovšetkým kluby najslávnejších Európskych líg na čele s anglickou Premier League a španielskou La Ligou radi prekvapujú futbalovú verejnosť astronomickými kúpami.

Sneijder nikam neodíde

Wesley Sneijder, ktorého chceli počas leta získať oba manchesterske veľkokluby, podľa najnovších informácií zo San Sira nikam neodíde. Potvrdzujú sa tým prehlásenia členov vedenia Interu, ktorý už dávnejšie vyhlásili, že v prípade odchodu Samuela Eto’o a si Nerazurri nebudú môcť dovoliť uvoľniť svojho ďalšieho kľúčového hráča a to napriek lukratívnym ponukám United či Citizens.

Arsenal by mohol získať Benayouna


Novou posilou Arsenalu, ktorý sa ešte stále spamätáva z najväčšieho výprasku za posledných 115 rokov (v nedeľu prehral s Manchestrom United 2:8) by sa mohol stať hráč konkurenčnej Chelsea Yossi Benayoun. 31-ročný ofenzívny stredopoliar sa nedokázal v mužstve Blues presadiť do základnej zostavy a britské média tak predpokladajú, že v najbližších hodinách zmení pôsobisko. Ideálnym miestom by preňho mohol byť práve Arsenal, keďže mužstvo Gunners prišlo v posledných dňoch o dvoch kľúčových záložníkov – Nasriho a Fabregasa.

Wenger je blízko k získaniu Santosa, Parka a Mertesackera


Arsenal nevyrieši svoje problémy len angažovaním Benayouna, čo dobre vie aj Arséne Wenger. Ten už dlhšiu dobu prízvukuje, že chce svoje mužstvo posilniť ešte minimálne o troch kvalitných hráčov – jedného obrancu, jedného záložníka a jedného útočníka. V posledných hodinách sa v súvislosti s hernou krízou Arsenalu a jej riešením najčastejšie spomínali okrem Banayouna mená Andrého Santosa z Fenerbahce, stopéra Pera Mertesackera z Werderu Brémy a útočníka Parka Chu-Younga z Monaka. Vo všetkých troch prípadoch ide o veľmi zvučné mená. Santos je ľavý reprezentačný obranca Brazílie, ktorý by mal ideálne zaplniť dieru po odchode Clichyho. Park-Chu-Young je kapitán kórejskej reprezentácie, ktorý by mal naopak výrazne zvýšiť konkurenciu v útoku Gunners. Najdrahšou posilou by mal byť nemecký reprezentant Per Mertesacker, ktorý by mal výrazne pozdvihnúť kvalitu na stopérskom poste.

Weiss definitívne hráčom Espanyolu


Vladimír Weiss mladší si môže pogratulovať. Manchester City, v ktorom nemal v menami nabitom kádri šancu vymenil za menej zvučný, no stále kvalitný a ambiciózny Espanyol Barcelona. Našťastie sa tak nenaplnili špekulácie o jeho prestupe do ukrajinskej ligy do Dynama Kyjev. Syn reprezentačného trénera smeruje do jednej z dvoch najkvalitnejších líg na svete s cieľom upozorniť na svoje kvality. V La Lige bude mať na to ideálnu príležitosť.

Valencia získala posilu do obrany


Valencia, ktorá zinkasovala v minulom týždni štedré odstupné za Juana Matu sa rozhodla investovať časť týchto peňazí do vystuženia obrany. Do Valencie prichádza z Neapolu 22 ročný Victor Ruiz za 8 miliónov eur.

Hleb do Wolfsburgu


Záložník bieloruskej reprezentácie Alexandr Hleb posilní Wolfsburg. 33-ročný ofenzívne ladený hráč podpísal s bundesligovým klubom zmluvu po úspešnom zvládnutí lekárskej previerky.

Slovan by sa ešte mal posilniť


Na prestupovom trhu je aktívny aj Slovan Bratislava, ktorý po postupe do skupinovej fázy Európskej ligy potrebuje ešte výraznejšie vystužiť svoj káder. Generálny riaditeľ Slovana Petr Kašpar prezradil slovenským médiám, že “Belasí” majú v úmysle získať do tímu ešte jedného útočníka a záložníka.

Za Pekárika chcú 1,5 milióna eur


1,5 milióna eur je čiastka, ktorú požaduje Wolfsburg za Petra Pekárika, ktorý má namierené do tureckého Bursasporu. Informoval o tom dnes nemecký portál newsclick.de. 24-ročný krajný obranca slovenskej reprezentácie už absolvoval v krajine polmesiaca vstupnú lekársku previerku. Či Bursasport akceptuje Pekárikovú cenu a hráča vykúpi spod platnej zmluvy s Wolfsburgom vás budeme informovať v ďalších pokračovaniach našej rubriky.