Main Content

Crosby získa ďalšie ocenenie

štvrtok, 26. júl 2018 12:00 | Autor: Marek Ďaďo

Sidney Crosby
Sidney Crosby | zdroj: TASR

Kapitán Tučniakov z Pittsburghu sa musel uplynulú sezónu zaobísť bez akejkoľvek trofeje, ktorú by mohol pridať do už aj tak preplnenej zbierky. Od dnešného dňa ale predsa len získa jedno veľmi zaujímavé ocenenie.

Crosby sa vo štvrtok 26. júla vo večerných hodinách oficiálne stane jedným z 15 najlepších atlétov všetkých čias kanadskej provincie Nové Škótsko (Nova Scotia). Ako uvádza portál sportsnet.ca, rodák z Cole Harbour bol zaradený na prvé miesto dlhého zoznamu športovcov zostavenom Športovou sieňou slávy Nova Scotia.

Výkonný riaditeľ spomínanej siene slávy, Bruce Rainnie, uviedol, že zoznam bol odhlasovaný 36 atlétmi, trénermi a zástupcami médií, rovnako ako aj verejnosťou. „35 z 36 hlasujúcich postavilo Crosbyho na prvé miesto, čiže celé hlasovanie bolo takmer jednohlasné,“ povedal Rainnie.

Riaditeľ sa vyjadril, že úmyslom slávnostnej večere bolo dostať všetkých 15 športovcov pod jednu strechu v jeden čas. Crosby priniesol najvzácnejšiu hokejovú trofej domov vo všetkých 3 prípadoch, kedy Penguins dokráčali až na vrchol. Na zozname figuruje ďalších, našincom pravdepodobne menej známych, atlétov. Medzi nimi nájdeme mená ako Al MacInnis (člen Hokejovej siene slávy) či Steve Giles (olympijský medailista v kanoistike).