Main Content

Výborná správa, Trnava bude pri žrebe dvakrát nasadená! Možní súperi vnútri

sobota, 21. júl 2018 16:30 | Autor: Filip Chudý

FC Spartak Trnava v Lige majstrov
FC Spartak Trnava v Lige majstrov | zdroj: TASR

UEFA určila pred najbližším žrebom nasadenie účastníkov Ligy majstrov, pričom to nás môže mimoriadne tešiť. Slovenský majster je dvojnásobne nasadený!

FC Spartak Trnava počas týždňa spečatil v Bosne a Hercegovine zaslúžený postup z 1. predkola Ligy majstrov, keď vyradil tamojšieho majstra Zrinjski Mostar, no nabitý program v milionárskej súťaži pokračuje ďalej. A hoci sa väčšina sústredí už na dvojzápas proti Legii Varšava (prvý zápas v Poľsku už v utorok 24. júla o 21:00, odveta v Trnave v utorok 31. júla o 20:30), ešte skôr príde ďalší veľmi dôležitý moment pre nášho majstra.

Už v pondelok 23. júla o 12:00 sa bude vo švajčiarskom Nyone žrebovať 3. predkolo Ligy majstrov. Dobrá správa je tá, že dvojica Spartak TrnavaLegia Varšava bude pri ňom nasadená. Rozhodol o tom koeficient poľského majstra (24,500), keďže v takýchto prípadoch, keď pred žrebom ešte nie je známy postupujúci, o nasadených rozhoduje koeficient toho klubu, ktorý ho má vyšší.

Víťaz dvojzápasu Spartak – Legia už teraz vie, že v 3. predkole sa vyhne týmto súperom, ktorí sú tiež nasadení: FC Red Bull Salzburg (Rakúsko), víťaz dvojzápasu Ludogorec Razgrad (Bulharsko) – MOL Vidi Stoličný Belehrad (Maďarsko),víťaz dvojzápasu Celtic Glasgow – Rosenborg Trondheim (Nórsko), víťaz dvojzápasu FK Astana (Kazachstan) – FC Midtjylland (Dánsko) a víťaz dvojzápasu FK Kukësi (Albánsko) – Karabach Agdam (Azerbajdžan).

Možní súperi FC Spartak Trnava v 3. predkole Ligy majstrov:

víťaz dvojzápasu BATE Borisov (Bielorusko) – HJK Helsinki (Fínsko)
víťaz dvojzápasu Dinamo Záhreb (Chorvátsko) – Hapoel Beer Ševa (Izrael)
víťaz dvojzápasu Škendija Tetovo (Macedónsko) – Sheriff Tiraspoľ (Moldavsko),
víťaz dvojzápasu CFR Kluž (Rumunsko) – Malmö FF (Švédsko)
víťaz dvojzápasu Crvena zvezda Belehrad (Srbsko) – Suduva Marijampole (Litva)
AEK Atény (Grécko)

Ak by teoreticky Trnava vypadla v 2. predkole Ligy majstrov, v pohárovej Európe nekončí. Presunula by sa do 3. predkola majstrovskej vetvy Európskej ligy. Tá sa bude tiež žrebovať v pondelok, presnejšie od 12:45. UEFA už tradične pred samotným žrebovaním európskych pohárov rozdelila kluby do skupín, z ktorých vzídu samotné dvojice. Trnavčania či Varšavčania tak už teraz poznajú zúžený menoslov teoretických protivníkov v európskej pohárovej súťaži číslo dva.

Dobrou správou je to, že aj v tomto prípade UEFA dvojicu Spartak – Legia nasadila, pričom teraz rozhodoval už trnavský koeficient (3,500) spolu s faktom, že náš majster postúpil v Lige majstrov ďalej. Medzi nenasadenými sú totiž aj kluby s vyšším koeficientom – APOEL Nikózia (Cyprus), The New Saints (Wales), Zrinjski Mostar (Bosna a Hercegovina) a F91 Dudelange (Luxembursko) – lenže vypadli už v 1. predkoleLigy majstrov, čím stratili nárok na nasadenie.

Možní súperi FC Spartak Trnava v 3. predkole Európskej ligy:

víťaz dvojzápasu Zrinjski Mostar (Bosna a Hercegovina) – FC Valletta (Malta)
víťaz dvojzápasu FC Santa Coloma (Andorra) – Valur Reykjavík (Island)
víťaz dvojzápasu Sutjeska Nikšič (Čierna Hora) – FC Alaškert (Arménsko)
víťaz dvojzápasu F91 Dudelange (Luxembursko) – FC Drita (Kosovo)
víťaz dvojzápasu Olimpija Ľubľana (Slovinsko) – Crusaders Belfast (Severné Írsko)