Main Content

Rysuje sa reštart pre Joea Harta: Získať sa ho snaží Chelsea

sobota, 21. júl 2018 15:50 | Autor: Jakub Vaverka

Joe Hart
Joe Hart | zdroj: © TASR

Anglický brankár Joe Hart bol ešte nedávno jednotkou Manchestru City a anglickej reprezentácie. Následne preňho nastali ťažké časy, keď sa Sky Blues ujal Pep Guardiola. Aktuálne to vyzerá tak, že sympatický gólman by mohol dostať druhú šancu.

Pep Guardiola pred pár dňami prehlásil, že oceňuje prístup anglického brankára Joea Harta, pretože aj napriek tomu, že nepatrí medzi kmeňových hráčov Manchestru City, stále na sebe veľmi tvrdo pracuje a čaká na šancu. Španiel mu ale priestor v tíme Citizens nedá, Hart musí odísť inam.

Minulý rok niekdajší brankár anglickej reprezentácie strávil na hosťovaní vo West Hame United, predtým bol na hosťovaní v FC Turín. Vyzerá to tak, že toto leto to bude v jeho podaní trvalý prestup. Podľa denníka The Sun​ ale Hartovi svitá, možno paradoxne, na lepšie časy. „Chelsea je záujemcom o služby brankára Manchestru City Joea Harta, k prestupu by mohlo dôjsť už toto leto.“

Budúcnosť Harta v Manchester City pod Guardiolom je neistá
Budúcnosť Harta v Manchester City pod Guardiolom je neistá | zdroj: © TASR

„The Blues sa pripravujú na odchod Thibauta Courtoisa a hľadajú novú brankársku jednotku. 31-ročný Hart by mohol na Stamford Bridge po prestupe Belgičana zaplátať dieru na gólmanskom poste,“ informujú anglickí novinári. Manchester City by mohol zarobiť na odchode anglického brankára päť miliónov libier. Courtoisov transfer sa odhaduje na 35 miliónov libier.

Man City Hartovi v odchode brániť rozhodne nebude, hráč by rád zmenil dres, a teda to bude na londýnskej Chelsea. Modrí okrem Harta majú sledovať aj oporu Leicestru City Kaspera Schmeichela či svojho bývalého gólmana Petra Čecha, ktorý momentálne oblieka dres konkurenčného Arsenalu.