Main Content

Barcelona nechce Edena Hazarda, ale zaujíma sa o neho. Prečo?

piatok, 20. júl 2018 12:28 | Autor: Jakub Vaverka

Eden Hazard
Eden Hazard | zdroj: TASR

Eden Hazard jednoznačne prehlásil, že ak opustí toto leto Chelsea, veľmi rád by zamieril do Realu Madrid. Do prestupového boja o jeho služby sa však zapojila aj Barcelona. Katalánci ale podľa všetkého reálny záujem o Belgičana nemajú.

Barcelona mala byť autorom lukratívnej ponuky pre londýnsku Chelsea. „FC Barcelona ponúka Chelsea za služby belgického kapitána Edena Hazarda francúzskeho útočníka Ousmanea Dembélého a lukratívny finančný balík,“  informoval katalánsky športový denník Sport. Celý prestup by Blaugranas vyšiel na viac ako 200 miliónov eur.

Táto ponuka je ale nereálna. Dôvodom je fakt, že tréner Ernesto Valverde jasne deklaroval, že s Dembélém chce nasledujúcu sezónu rátať viac, pričom hlavným záujemcom o služby tohto francúzskeho zakončovateľa bol londýnsky Arsenal. Taktiež treba dodať, že Hazard je fanúšikom Bieleho Baletu a o Barcelone neprehovoril ani raz.

Na jazyk sa potom dostáva otázka, prečo to Katalánci robia, keď podľa všetkého Edena Hazarda reálne ani nechcú. Odpoveď je jednoduchá. Úradujú španielsky majster sa snaží umelo nafúknuť trhovú cenu hviezdy londýnskej Chelsea, aby Real Madrid musel na jeho získanie vynaložiť vyššie úsilie a minúť viac finančných prostriedkov.

Pôvodne sa očakávalo, že Hazard Chelsea opustí za približne 120 miliónov eur, najnovšie reporty hlásajú, že Modrí ho nepustia do Madridu za menej ako 190 miliónov. Kataláncom sa teda táto hra zatiaľ darí. Ktovie, ako by reagovali, keby CFC s ich ponukou súhlasila. Podobné situácie sme mohli sledovať aj v minulosti pri prestupe Jamésa do Realu či Neymara, Suareza a Dembélého do Barcelony.