Main Content

Prestúpi Paul Pogba do FC Barcelona?

piatok, 20. júl 2018 12:05 | Autor: Jakub Vaverka

Paul Pogba
Paul Pogba | zdroj: TASR

Francúzsky stredopoliar Paul Pogba umlčal kritikov ziskom titulu majstra sveta, čo následne zvýšilo záujem klubov o jeho služby. Nie je vôbec isté, či nasledujúci ročník začne v Manchestri United.

Barcelona stále hľadá nástupcu za legendárneho Andrésa Iniestu, ktorý po sezóne odišiel do japonského Kobe. Katalánci kúpili mladého Brazílčana Arthura a k dispozícii majú aj jeho krajana Coutinha, ale očakáva sa, že FCB získa na Iniestovu pozíciu nového futbalistu. Arthur sa totiž bude musieť udomácniť a Coutinho by mal nastupovať v ofenzívnom trojzáprahu s Lionelom Messim a Luisom Suarezom.

Španielske média prišli s informáciou, podľa ktorej športový riaditeľ FC Barcelona Eric Abidal spolu so svojím tímom pripravuje jeden z prestupov leta. Okamžite sa začalo špekulovať o tom, o koho by mohlo ísť. „Barcelona chce 23-ročného záložníka Adriena Rabiota, ktorý hráva v PSG a v Paríži nechce predĺžiť svoj kontrakt,“ píše denník Mundio Deportivo.

Ďalšou možnosťou má byť majster sveta, stredopoliar Manchestru United Paul Pogba. „Katalánci pozorne sledujú okolo generála zo stredu poľa Manchestru United Paula Pogbu.“ Samotný Pogba v minulosti viackrát veľmi pozitívne hovoril o Blaugranas a nie je tajomstvom, že je obdivovateľom Lionela Messiho.

Manchester United sa predaju tohto francúzskeho stredopoliara nebráni, ale požaduje minimálne 105 miliónov eur, a teda čiastku, ktorú doňho pred pár rokmi investoval, keď Pogba opúšťal taliansky Juventus Turín. Kto sa stane veľkým prestupom FCB sa máme dozvedieť v najbližších dňoch. V hre sú predovšetkým spomínaní Pogba a Rabiot. Prekvapením by ale nebol ani Miralem Pjanič, opora stredovej formácie Juventusu Turín.