Main Content

Panarin stanovil dátum, dokedy je ochotný rokovať o novej zmluve

piatok, 20. júl 2018 12:29 | Autor: Marek Ďaďo

Arťom Panarin
Arťom Panarin | zdroj: TASR

Vedenie Columbusu Blue Jackets už pred nejakým časom avizovalo, že ich momentálne najžiarivejšia hviezda, Artemi Panarin, odmietla podpísať dlhodobý kontrakt. Po prvotných správach o testovaní Rusa na „trhu“ hráčov, sme sa dozvedeli o stretnutí manažmentu so samotným hráčom.

Podľa stránky sportsnet.ca sa mal začiatkom tohto mesiaca stretnúť Panarin s generálnym manažérom Blue Jackets, Jarmom Kekalainenom, a prediskutovať ďalší postup. V záujme Modrokabátnikov je predĺženie Panarinovej zmluvy, nakoľko by sa po budúcej sezóne mohol útočník stať nechráneným voľným hráčom.

Panarinov agent, Daniel Milstein, ohodnotil stretnutie ako „dobrú konverzáciu“ ale bez posunu pri podpise kontraktu. Šikovné krídlo stanovilo dátum, dokedy je ochotné o novej zmluve rokovať. Pokiaľ má Columbus vážny záujem, bude musieť urobiť všetko pre poistenie si Panarina do 13. septembra, kedy začína prípravný kemp. Potom sa už chce Rus sústrediť iba na hokej.

Našťastie pre Kekalainena, Panarin nemá klauzulu o nevymeniteľnosti, takže pokiaľ sa obe strany nedohodnú, môže podniknúť kroky k výmene. „Artemi miluje hokej. Neznáša však tú obchodnú stránku,“ vyjadril sa Milstein.

Ako uviedol Aaron PortzlineThe Athletic, vedenie Columbusu malo obdržať hneď niekoľko ponúk týkajúcich sa 26-ročnej hviezdy. V uplynulej sezóne si Panarin vytvoril osobné maximum, keď v 81 zápasoch nazbieral 82 bodov a s prehľadom sa stal najproduktívnejším hráčom tímu.