Main Content

Ako využije Chicago priestor pod platovým stropom?

streda, 18. júl 2018 12:58 | Autor: Marek Ďaďo

Chicago Blackhawks
Chicago Blackhawks | zdroj: TASR

Generálny manažér tímu z „veterného mesta“, Stan Bowman, má tento rok viac priestoru pod platovým stropom ako kedykoľvek predtým. Pre oficiálne stránky NHL sa rozhovoril o plánoch ako tento luxus využiť.

Chicago sa údajne nebude snažiť získavať nových hokejistov až do obdobia tesne pred prípravným kempom. „Takto to pravdepodobne bude. Každý rok majú tímy počas kempov dobré aj zlé prekvapenia. Myslím, že v našom tíme to bude rovnaké. Máte ideu ako budú vaše formácie vyzerať a ako budú hráči pripravení. V lige sa udeje pár zmien, ale pravdepodobne už nebude tak veľa aktivity. Ak sa pozriete na niekoľko posledných sezón, koniec júla a v auguste je tichšie, pokiaľ ide o výmeny. Časom bližšie k tréningovému kempu sa môže udiať viac zmien,“ rozhovoril sa Bowman.

Jastrabi získali viac miesta pod platovým stropom po tom ako vo štvrtok vymenili kontrakt Mariána Hossu do Arizony. Spolu s ním do púšte putovali aj Vinnie Hinostroza, obranca Jordan Osterle a voľba v 3. kole draftu 2019. Opačným smerom išli útočníci Marcus KrugerJordan Maletta, obranca Andrew Campbell, nádejný MacKenzie Entwistle a voľba v 5. kole draftu 2019.

„Bolo náročné pracovať s tým kontraktom (Mariána Hossu). Žiadalo si to urobiť krok, aký sme spravili,“ okomentoval situáciu syn legendárneho trénera Scottyho Bowmana. Po otvorení trhu s voľnými hráčmi podpísali Jastrabi ročné kontrakty so skúseným brankárom Camom Wardom a útočníkom Chrisom Kunitzom. Zmluvu na 2 roky si vyslúžil bek Brandon Manning.

Blackhawks majú údajne záujem aj o hviezdu Caroliny Hurricanes, Justina Faulka, o ktorom sa hovorí ako o dostupnom „tovare“. Rovnaký status prislúcha aj jeho spoluhráčovi Jeffovi Skinnerovi.

„Mať taký priestor pod platovým stropom je samo o sebe výhodou. Niečo sa možno udeje ešte počas leta alebo na začiatku sezóny, kedy tímy majú niekoľko hráčov, ktorí prerazia a urobia z niektorých hokejistov viac postrádateľných. V minulosti sme sanestretli s týmto typom situácie, pretože sme nemali dostatok priestoru pod platovým stropom. Bez ohľadu na to, či ho využijeme hneď alebo až počas sezóny, myslím si, že je skvelé mať flexibilitu aj do budúcich rokov, kedy budeme potrebovať tento priestor aj pre podpísanie mladých hráčov,“ uviedol na záver Bowman.