Main Content

Kovaľčuk prehovoril: Toto je dôvod, prečo si vybral LA Kings!

pondelok, 16. júl 2018 09:55 | Autor: Marek Ďaďo

Iľja Kovaľčuk
Iľja Kovaľčuk | zdroj: TASR

Aj keď sa môže zdať, že sa Ilya Kovaľčuk rozhodol pre Kaliforniu kvôli pohode, peniazom a slnku, podľa jeho vlastných slov je však všetko úplne inak. V interview pre oficiálne stránky NHL sa rozhovoril o tom, čo ho motivovalo uzavrieť zmluvu s jeho súčasným zamestnávateľom.

Po tom, čo Rus strávil uplynulých 5 sezón v Kontinentálnej hokejovej lige v drese SKA Petrohrad, sa rozhodol vrátiť za veľkú mláku a podpísal 3-ročný kontrakt s dvojnásobným držiteľom Stanleyho pohára z LA. „Králi sú rozhodne jedným z tímov, ktoré to môžu vyhrať,“ povedal Kovaľčuk.

„Keď som sa rozhodoval, bolo to všetko iba o hokeji pretože mám ešte 3 až 4 roky, počas ktorých môžem hrať na vysokej úrovni. LA má skvelý tím, brankárov a obranu. Majú jedného z najlepších centrov v lige. Nikdy som nedostal šancu hrať s týmto typom hráčov, takže je to pre mňa veľmi zaujímavé. To bol ten dôvod, prečo som prišiel, lebo majú chlapov, ktorí vedia ako vyhrávať a sú naozaj hladní po víťazstve,“ rozhovoril sa 35-ročný Kovaľčuk pre portál NHL.com.

Počas spomínaných troch rokov si príde ruská superhviezda na 18,75 miliónov dolárov a zároveň verí, že si dokáže udržať formu z posledných ročníkov. „V posledných sezónach som bol v takej forme ako predtým, takže sa cítim dobre. Navyše, keď máte hráčov ako Kopitar, Doughty, Jeff Carter, Dustin Brown, títo chlapci robia zbieranie bodov a strieľanie gólov oveľa ľahšími. Vedia ako vyhrávať a pokúsim sa dostať zo seba to najlepšie, aby som im pomohol.“

Je pravdepodobné, že bude Kovaľčuk nastupovať v niektorej z prvých dvoch útočných formácií. „Musím byť v najlepšej forme, aby som bol pripravený, pretože to bude trénerove rozhodnutie s kým budem hrať.“ Na záver sa Ilya vyjadril aj k svojmu krajanovi a čerstvému držiteľovi Stanleyho pohára, Alexandrovi Ovechkinovi: „Myslím si, že ešte stále oslavuje. Je skvelé vidieť nových chlapcov z Ruska vyhrať pohár, pretože v posledných rokoch vyhrával iba Malkin,“ skonštatoval situáciu s úsmevom Kovaľčuk, ktorý dokázal doposiaľ nazbierať 816 bodov v rovnakom počte zápasov NHL.