Main Content

Barcelona a Real Madrid zvedú boj o mladú hviezdu MS

piatok, 6. júl 2018 13:41 | Autor: Timotej Gašper

Hirving Lozano - Barcelona a Real Madrid
Hirving Lozano - Barcelona a Real Madrid | zdroj: TASR

Popredné svetové médiá informujú, že o tohto mladého hráča sa vo veľkom zaujíma nielen Barcelona, ale aj Real Madrid a ďalšie popredné veľkokluby.

Hirving Lozano zavítal do európskeho futbalu len v lete 2017, no v drese PSV Eindhoven si dokázal rýchlo zvyknúť a sezónu ukončil ako najlepší strelec klubu a jeden z najlepších hráčov celej holandskej Eredivisie. 22-ročný útočník respektíve krídelník cestoval na MS s istým tlakom na pleciach, keďže patril k najvýraznejším postavám mexického výberu. Herne drzý Lozano na turnaji naplnil očakávania a v mexickej ceste gólom zariadil výhru nad Nemeckom a výraznou mierou sa podieľal na postupe do osemfinále, kde však on ani jeho spoluhráči nestačili na favorizovanú Brazíliu.

O Hirvingove služby sa ešte pred MS začalo zaujímať viacero klubov, ktorých počet aj záujem počas Majstrovstiev sveta určite len narástol. Medzi najprominentnejšími záujemcami sú Barcelona, Real Madrid, Arsenal Londýn či Juventus Turín. "Pravdou je, že ma záujem tak veľkých klubov teší, no ak by som si mal vybrať, poviem aj Real aj Barcelona," cituje vyjadrenie mexického reprezentanta plátok TheSun.uk.

Lozanova cena by sa mohla pohybovať na úrovni okolo 30 miliónov eur, pričom favoriti na jeho zisk sú najmä obaja španielski giganti, keďže Arsenal má podľa TheSun.uk zamerať svoj pohľad na argentínskeho hráča Ch.Pavona.