Main Content

Gonzalo Higuaín do Chelsea FC - áno alebo nie?

piatok, 6. júl 2018 08:02 | Autor: Jakub Vaverka

Gonzalo Higuain
Gonzalo Higuain | zdroj: TASR

Londýska Chelsea sa musí pred nasledujúcim ročníkom posilniť, inak o titul v Premier League hrať nebude. Modrí sa zamerali na útočníka Juventusu Turín Gonzala Higuaína, ktorý patrí medzi najlepších zakončovateľov na svete.

V posledných dňoch sa vo veľkom hovorí o tom, že Cristiano Ronaldo prestúpi z Realu Madrid do Juventusu Turín. To by znamenalo veľkú ofenzívnu konkurenciu pre argentínskeho bombardéra Gonzala Higuaína. Muž, ktorý drží rekord za najvyšší počet gólov jednej sezóne Serie A (36) sa ale z boja utekať nechystá.

Argentínsky El Pipita by údajne mohol posilniť londýnsku Chelsea, ale jeho odchod momentálne nie je taký horúci, ako by sa mohlo zdať. „Nerokujeme s Chelsea, rešpektujeme Gonzalov kontrakt s Juventusom. Bolo by úžasné vidieť Higuaína a Cristiana Ronalda hrať spolu,“ povedal Higuaínov brat a agent v jednej osobe Nicolas.

30-ročného bombardéra má na Stamford Bridge lákať hlavne Maurizio Sarri, ktorý by mal byť čoskoro oznámený ako hlavný tréner Modrých. „Momentálne nie sme v kontakte s inými klubmi, Gonzalo má platný kontrakt. Je šťastný v Juventuse a je spokojný aj s trénerom Allegrim a taktickým systémom,“ pokračoval Nicolas Higuaín. Jeho slová priniesol plátok Evening Standard.

Na záver Gonzalov brat, ktorý je zároveň jeho agentom povedal pár slov o vzťahu Higuaína s trénerom Sarrim. „Každý vie, že Gonzalov vzťah so Sarrim je vynikajúci. Vidí ho ako svojho futbalového otca. Pokiaľ však viem, Sarri v tejto chvíli ani len nie je trénerom Chelsea. Opäť dodám, že Gonzalo je šťastný v Turíne a jeho prestup sa nejaví byť reálny.“