Main Content

WTA: Cibulková do semifinále dvojhry v Ponte Vedra Beach

sobota, 10. apríl 2010 10:34 | Autor: TASR

WTA: Cibulková do semifinále dvojhry v Ponte Vedra Beach
WTA: Cibulková do semifinále dvojhry v Ponte Vedra Beach | zdroj: SITA

Slovenská tenistka Dominika Cibulková druhý raz v tejto sezóne a šiesty celkovo postúpila do semifinále dvojhry na hlavnej profesionálnej úrovni.

V piatkovom stretnutí štvrťfinále singlovej súťaže na turnaji WTA Tour MPS Group Championships v Ponte Vedra Beach na Floride (International, dotácia 220 000 USD, zelená antuka) zvíťazila ako trojka tohto podujatia nad úradujúcou kanadskou Športovkyňou roka Aleksandrou Wozniakovou, šestkou "pavúka", v ich druhom vzájomnom súboji za 91 minút 7:5, 6:1.

V úvodnej časti viedla Cibulková 5:2 a 40:0 na príjme, ale povolila skóre 5:5 a 30:30 pri vlastnom podaní. Napokon potrebovala dovedna 8 setbalov. V druhom dejstve odvrátila brejkbal vo vstupnom geme, odskočila na 3:0 a pridala poistku na 5:1.

Dvadsaťdvaročnú Wozniakovú, momentálne 39. vo svetovom rebríčku (bola už aj na 21. mieste), zdolala Cibulková aj pred troma rokmi v kvalifikácii v americkom New Havene, vtedy 6:0, 6:3. Medzičasom obe okrem iného boli vo finále tohto podujatia. Dcéra Antoniho Wožniaka (vysťahoval sa z rodnej krajiny v roku 1984) vlani nestačila na dcéru iného bývalého poľského futbalistu Piotra Wožniackého, Dánku Caroline Wozniackú. Cibulková predminulý rok ešte počas sídlenia tohto podujatia v Amelia Island takisto na Floride podľahla Ruske Marii Šarapovovej.

Semifinalistka parížskeho grandslamového Roland Garros 2009 Cibulková už nezíska vo dvojhre v areáli Sawgrass Country Club Racquet Park menej ako 130 bodov do počítačového poradia a šek na 10 200 USD. Vo štvorhre sa po boku Japonky Ajumi Moritovej ako držiteľky voľnej karty lúčili vo štvrtkovom štvrťfinále. Fedcupová reprezentantka SR Cibulková vyrovnala v singli svoje tohtoročné maximum dosiahnuté začiatkom marca v mexickom Monterrey.

Zverenkyňa Jaroslava Bulanta, teraz 29. v renkingu (v minulosti aj 12. pozícia) si v sobotu medzi najlepšími štyrmi zmeria sily s nenasadenou Oľgou Govorcovovou, 52. v počítačovom poradí (už aj 35. post). Spája ich fakt, že obe už dva razy boli vo finále, ale ešte nemajú na konte premiérový primát. S o rok staršou Bieloruskou prehrala Cibulková pred šiestimi rokmi na juniorskom turnaji v Taliansku 6:4, 2:6, 4:6. Vlani v Ponte Vedra Beach vo štvrťfinále v troch setoch podľahla Ruske Jelene Vesninovej.


Dvojhra - štvrťfinále:

Dominika Cibulková (3-SR) - Aleksandra Wozniaková (6-Kan.) 7:5, 6:1 za 91 minút

Cibulková v semifinále na hlavnej profesionálnej úrovni (zatiaľ 6-krát):
2010: Monterrey (napokon až semifinále), Ponte Vedra Beach (ešte môže postúpiť ďalej)
2009: Roland Garros - Paríž (semifinále)
2008: Amelia Island (finále, terajší turnaj v Ponte Vedra Beach), Montreal (finále)
2007: Kuangžu (semifinále)