Main Content

Japonci sa poklonili fanúšikom, upratali šatňu a zanechali odkaz v azbuke

utorok, 3. júl 2018 12:31 | Autor: Martin Gregor

Japonská šatňa s odkazom
Japonská šatňa s odkazom | zdroj: Twitter

Japonskí fanúšikovia včera opäť zapôsobili na celý svet, keď po konci zápasu s Belgickom napriek prehre svojich miláčikov zachovali svoj vysoký kredit a upratali po sebe neporiadok na štadióne. V podobnom duchu sa rozlúčili so šampionátom aj ich hráči.

Japonsko včera až do nadstaveného času zápasu proti favorizovaným Belgičanom snívalo veľký futbalový sen o postupe do štvrťfinále majstrovstiev sveta. K nemu boli hráči z ázijskej ostrovnej krajiny mimoriadne blízko, veď v zápase viedli už 2-0 a jedného z favoritov turnaja mali takpovediac na lopate. Japonci si však svoj vysoký morálny kredit zachovali aj napriek tomu, že im táto senzácia napokon ušla pomedzi prsty.

Po zápase ďakovali za podporu svojim skvelým fanúšikom, poklonili sa im a slušne v tichosti odišli do šatne, ktorú napríklad na rozdiel od dorastencov hokejového Slovana Bratislava od zúrivosti nezničili.

Práve naopak. Upratali ju tak, že vyzerala ako nová a na stolík v strede miestnosti položili papier s textom v azbuke, ktorý v preklade znie: „Ďakujeme vám!”

 

Čo k tomu dodať? Azda len ,,Bravó Japonsko, si vzorom pre zvyšok sveta!” Snáď aj na Slovensku si raz budeme vážiť prostredie okolo nás tak ako Japonci.