Main Content

Kde bude pokračovať Rick Nash?

piatok, 29. jún 2018 12:37 | Autor: Marek Ďaďo

Rick Nash
Rick Nash | zdroj: TASR

Jeden z najskúsenejších útočníkov, ktorý bude od 1. júla pôsobiť na trhu nechránených voľných hráčov sa nerozhodol, kde a či vôbec bude jeho kariéra v NHL pokračovať. Rick Nash potrebuje dlhší čas na rozmyslenie.

Hráčov agent, Joe Resnick, sa vo štvrtok pre portál Sportsnet vyjadril, že Nash novú zmluvu 1. júla nepodpíše, nakoľko sa ešte nerozhodol, či chce v nasledujúcej sezóne vôbec nastúpiť na ľad. Toto rozhodnutie bolo opodstatnené ako vec zdravia a rodiny. Nash bol počas sezóny vymenený z New York Rangers do Bostonu Bruins, kde však stihol naskočiť iba do 11 zápasov so ziskom 6 bodov, no jeho výborný rozbeh v novom tíme zastavil marcový otras mozgu.

Kanaďan sa vrátil až v play off. Odohral 12 zápasov a pozbieral 5 bodov, ale ako sám uviedol, necítil sa v poriadku. Momentálne nie je známe, či sa rozhodne ukončiť kariéru, no chce využiť čo najviac času, aby dostatočne zvážil všetky možnosti. Jeho žena Jessica je tehotná a tešia sa na príchod už tretieho potomka.

Podľa Resnicka sa o Nashove služby zaujímalo počas tohto týždňa hneď niekoľko tímov, no samotný hráč sa rozhodol byť férový a oznámil, že zmluvu tak rýchlo nepodpíše. Klubom sa tak nenarušia ich plány a môžu rozmýšľať aj nad akvizíciou iných hráčov.

Medzi tímy, ktoré by chceli vidieť Nasha obliekať práve ich dres sa zaradil aj Boston, či Columbus, ktorý si ho na drafte roku 2002 vybral z prvého miesta. Ostatní záujemcovia mali byť zo západnej konferencie. Nash má za sebou bohatú kariéru - nastúpil do 1060 zápasov, v ktorých získal 805 bodov, je dvojnásobným zlatým medailistom z olympiády, majstrom sveta, dvojnásobným vicemajstrom sveta či držiteľom trofeje Mauriceho Richarda určenej pre najlepšieho strelca základnej časti NHL. Posledný pohárom zabezpečujúcim účasť v prestížnom Triple Gold Clube, ktorý mu chýba, je Stanley Cup.