Main Content

Carlson s lukratívnym novým kontraktom u Capitals

pondelok, 25. jún 2018 12:25 | Autor: Marek Ďaďo

John Carlson
John Carlson | zdroj: TASR

Najproduktívnejší obranca minulej sezóny a čerstvý držiteľ Stanleyho pohára, John Carlson, sa na ďalších 8 rokov upísal svojmu súčasnému zamestnávateľovi. Washington tak zabránil jeho pôsobeniu na trhu voľných hráčov.

Carlson by sa od 1. júla stal nechráneným voľným hráčom. S tým ale nesúhlasilo vedenie Washingtonu Capitals, na čele s generálnym manažérom Brianom MacLellanom, a ponúklo americkému obrancovi rozprávkový kontrakt na 8 rokov, počas ktorých zarobí dokopy 64 miliónov dolárov.

Z priestoru pod platovým stropom tak bude ukrajovať 8 miliónov ročne až do sezóny 2026/2027.

„John je výnimočný a vyrovnaný hráč v našej organizácii a rozkvitol v jedného z najlepších obrancov NHL. Zadáci ako John sú vzácnou komoditou v našej lige a v jeho 28 rokoch cítime, že sa ešte iba dostáva na vrchol. Ako pravoruký obranca hrá vo všetkých kľúčových situáciách a významne prispel k úspechu nášho tímu v špeciálnych formáciách. Teší nás, že sa obe strany dohodli,“ komentoval situáciu MacLellan.

Podpísanie Carlsona je celkom očakávané, nakoľko sa v počas draftu Capitals rozhodli vymeniť veterána Brooksa Orpika a záložného brankára Philippa Grubauera. Rodák z Massachusetts v uplynulých sezónach poberal plat, ktorého výška dosahovala hranicu necelých 4 miliónov dolárov ročne. V tej minulej ovládol s 68 bodmi tabuľku produktivity obrancov a s 20 bodmi tento počin zopakoval aj v play off. Dvojnásobne vyšší kontrakt si lepšie vypýtať nemohol.

Ako uvádza portál sportsnet.ca, po podpísaní novej zmluvy sa stane po kapitánovi Ovechkinovi druhým najlepšie plateným hráčom v tíme. Carlson bol jedným z hlavných dôvodov, prečo dokázali Capitals konečne dokráčať až na vrchol radovať sa zo zisku Stanley Cupu.