Main Content

Neapol je ochotný predať Hamšíka, no je v tom problém

nedeľa, 24. jún 2018 09:00 | Autor: Jakub Vaverka

Marek Hamšík
Marek Hamšík | zdroj: TASR

Budúcnosť slovenského reprezentanta Mareka Hamšíka v talianskom SSC Neapol je v tomto momente stále otázna, hoci sa najnovšie objavili správy, že by mal v meste pod Vezuvom napokon zostať. 

Marek Hamšík je hrajúcou legendou talianskeho klubu SSC Neapol, no aj napriek tomu sa už dlhšiu dobu vo veľkom špekuluje o tom, že počas prebiehajúceho letného prestupového obdobia opustí štadión San Paolo. Veľký interes o rodáka z Banskej Bystrice malo mať niekoľko tímov z čínskej najvyššej súťaže, no zdá sa, že až taký obrovský záujem to nebol. 

K možnému odchodu čísla sedemnásť sa vyjadril aj prezident SSC, filmový magnát Aurelio De Laurentiis. Ten sa dokonca mal ohľadom celej veci stretnúť aj so starostom mesta Luigim De Magistrisom. „Chcel som zaňho 35 miliónov eur, každý povedal, že mám pýtať 30 miliónov a nakoniec ponúkli 15 miliónov eur.“

De Laurentiis taktiež kritizoval hráčov, ktorí miesto pôsobenia v TOP európskych ligách odišli za peniazmi do Ázie. „Niekto, kto prestúpil do Číny veľmi rýchlo zabudne na to, ako sa hrá v Taliansku a celkovo v Európe,“ priniesol jeho slová portál Football Italia.

Hamšík v 395 súťažných zápasoch v drese Neapola skóroval 100 gólov a aktuálne je klubovým kapitánom. Možným odchodom do Číny by sa zaradil medzi hráčov ako Axel Witsel, Ramires, Oscar či Hulk.

Pravdepodobnosť jeho odchodu je však podľa informácií, ktoré priniesol taliansky novinár Gianluca Di Marzio už menšia. Dokonca sa objavili správy, ktoré uvádzajú, že slovenský reprezentant sa napokon rozhodol zostať v Neapole, keďže sa nenašiel klub, ktorý by bol ochotný ponúknuť sumu, ktorú zaňho požaduje SSC.

Summa summarum 30-35 miliónov eur je čiastka, za ktorú je Neapol ochotný predať svojho kapitána, ktorý sa odchodu veľmi nebráni. Či sa však nájde taký klub je prinajmenšom otázne.