Main Content

Hlasy trénerov a hráčov po zápase Chorvátsko - Argentína

piatok, 22. jún 2018 06:37 | Autor: TASR

Lionel Messi, Luka Modrić
Lionel Messi, Luka Modrić | zdroj: TASR

Nižnij Novgorod 21. júna (TASR) - Futbalisti Chorvátska zvíťazili vo štvrtkovom dueli D-skupiny MS nad Argentínou hladko 3:0 a postúpili do osemfinále. Prečítajte si hlasy hráčov a trénerov po zápase.

hlasy (zdroj: fifa.com):

Jorge Sampaoli, tréner Argentíny: "Po inkasovanom góle sme boli emočne rozbití. Táto prehra môže výrazne zmariť naše nádeje, ale nevzdávame sa."

Zlatko Dalič, tréner Chorvátska: "Po dvoch zápasoch máme postup, je to fantastické. Zdolali sme Argentínu s najlepším hráčom na svete. Odohrali sme fantastický zápas, ale naďalej musíme byť pokorní a pokojní. Hlad a túžba po víťazstve, to je jediný spôsob ako môžeme niečo dosiahnuť."

Luka Modrič, stredopoliar Chorvátska: "Naše víťazstvo vyzerá ľahko, ale nebolo to jednoduché. Myslím si však, že je zaslúžené. Pomohol nám prvý gól po chybe súpera. Hrali sme dokonale, pretože ba to, aby ste porazili taký skvelý tím musíte hrať dokonale. Odstavili sme Messiho, nedali sme mu loptu. Dosiahli sme náš najvýznamnejší cieľ. Toto víťazstvo povzbudí našu sebadôveru do ďalších zápasov. Bude to ťažké, no musíme sa vyhnúť prehnanej eufórii a stále byť nohami pevne na zemi."

Tabuľka D-skupiny:

1. Chorvátsko 2 2 0 0 5:0 6*
2. Island 1 0 1 0 1:1 1
3. Argentína 2 0 1 1 1:4 1
4. Nigéria 1 0 0 1 0:2 0

* - istý postup