Main Content

Kovaľčuk v hľadáčiku ďalšieho tímu NHL

nedeľa, 17. jún 2018 11:39 | Autor: Marek Ďaďo

Iľja Kovaľčuk
Iľja Kovaľčuk | zdroj: TASR

O Kovaľčuka je v NHL obrovský záujem. Samotný hráč rokoval už s niekoľkými mužstvami a neustále sa ozývajú ďalší záujemcovia. Tentoraz sa o Rusove služby zaujíma St. Louis.

Miestnym novinám St. Louis Post-Dispatch sa generálny manažér tímu Doug Armstrong zveril, že sa vedenie poškuľuje po službách Kovaľčuka, ktorý bude od 1. júla na listine voľných hráčov.

Vždy sa snažíme vylepšiť náš tím. Sme ako všetky družstvá. Kovaľčuk má 35 rokov, a s hráčmi v takom veku je to riziko. Môže však byť ako Jágr. Môže začať spomaľovať až v 41 rokoch. Alebo sa môže vrátiť a preraziť. Nikdy neviete,“ rozhovoril sa Armstrong.

„Nemáme naplánované žiadne stretnutie ale hovorili sme s jeho agentom a vysvetlili sme mu našu situáciu a uvidíme či bude z ich strany nejaký záujem.“

St. Louis v uplynulej sezóne ušlo play off iba o jediný bod. Prvýkrát od roku 2011 sa tak nepozreli do vyraďovacej časti Stanleyho pohára a v nasledujúcej sezóne urobia všetko preto, aby to napravili. 

Je známe, že Kovaľčuk oficiálne rokoval už s Los Angeles Kings, San Jose Sharks, Bostonom Bruins aj Dallasom Stars. V doterajšej zámorskej kariére naskočil ruský bohatier do 816 zápasov, v ktorých si pripísal rovnaký počet bodov za 417 gólov399 asistencií. Stanley Cup je poslednou trofejou, ktorá by mu zabezpečila vstup do prestížneho Triple Gold Klubu.