Main Content

Hamšík sa vraj rozhodol! V hre je aj Premier League

štvrtok, 7. jún 2018 17:56 | Autor: Martin Gregor

Marek Hamšík
Marek Hamšík | zdroj: TASR

Podľa informácií zahraničných médií sa Marek Hamšík rozhodol odísť z SSC Neapol.

Kapitán Partenopei Marek Hamšík sa údajne rozhodol odísť z Neapolu. Podľa informácií zahraničných médií na tom nič nezmenilo ani stretnutie s novým trénerom SSC Carlom Ancelottim, prezidentom klubu Aureliom de Laurentisom a športovým riaditeľom klubu Cristianom Giuntolim.

Pokiaľ sa tieto správy potvrdia otázne je, kam slovenský reprezentant zamieri. V uplynulých týždňoch sa hovorilo predovšetkým o veľkom záujme z Číny. Situáciu v prípade tejto futbalovo exotickej krajiny však komplikuje fakt, že čínske kluby musia okrem prestupovej ceny za hráča zaplatiť aj rovnakú sumu do rozpočtu na rozvoj športu v tejto krajine.

Inak povedané, ak si Neapol za Hamšíka vypýta 30 miliónov eur (práve toto by mala byť suma, ktorú požaduje, aby ho uvoľnil), tak čínsky klub bude stáť dokopy 60 miliónov eur. K tomu ešte treba pripočítať Hamšíkov plat, ktorý by mal byť minimálne 10 miliónov eur ročne.

S Hamšíkom sa však nespájajú len kluby z Číny. Stopa vraj vedie do Premier League, konkrétne do tímu Leicester City, ktorý sa stal v sezóne 2015/2016 nečakaným majstrom, no v tejto sezóne skončil až deviaty. Okrem neho sa spomína aj záujem francúzskeho AS Monako.