Main Content

Erik Pačinda pre Šport7.sk: Tréner Kozák dokázal, že je veľký človek

utorok, 5. jún 2018 13:16 | Autor: Jakub Vaverka

Erik Pačinda
Erik Pačinda | zdroj: TASR

Erik Pačinda zažil skvelý ročník, v ktorom získal s Dunajskou Stredou miestenku do Európskej lige a taktiež sa prebojoval do národného mužstva. Pri svojom debute skóroval a verí, že sa v tíme Jána Kozáka udomácni natrvalo. 

Erik, zhodnoťte v krátkosti ročník 2017/2018 z vášho pohľadu.

Ročník hodnotím veľmi pozitívne, keďže sa nám podarilo postúpiť do Európskej ligy s Dunajskou Stredou. Odohrali sme výborné stretnutia a hlavne na domácich zápasoch bola skvelá atmosféra. Pekný futbal sme hrali aj pod vedením trénera Rossiho, čiže môžeme byť spokojní. Plusom je, že som sa dostal do výberu trénera Kozáka a pri debute som skóroval.

Čo stojí za úspešným ťažením DAC Dunajská Streda?

Za úspechom DAC stojí hlavne fakt, že sme hrali ako mužstvo. Boli sme silná partia a mali sme skvelé podmienky, ktoré nám vytvoril majiteľ.

Ako hodnotíte nový model Fortuna ligy?

Nový model sa mi veľmi páči.  V prvej šestke boli všetky zápasy kvalitné a taktiež vyrovnané. Rozhodovali malé chyby. Plusom nadstavbovej časti bol aj zvýšený záujem divákov.

Erik Pačinda
Erik Pačinda | zdroj: TASR

Ste na Slovensku spokojný alebo rozmýšľate nad svojou budúcnosťou?

V Dunajskej Strede som veľmi spokojný, máme vytvorené skvelé podmienky.  Určite by som ale ešte v budúcnosti vyskúšal zahraničie, i keď nemám už 20 rokov.

Je Európska liga s DAC pre vás lákadlom?

Všetci sú v očakávaní, akého dostaneme súpera. Európska liga je veľkým lákadlom pre klub, mesto aj fanúšikov.

Čo pre vás znamená reprezentácia?

Reprezentácia pre mňa znamená veľa, každý hráč si chce zahrať v národnom tíme. Pre mňa je česť hrať s takými hráčmi, akých máme. Tvrdo som trénoval, odohral som dobré zápasy v lige, čo zrejme rozhodlo tom, že si ma tréner Kozák vybral. Cieľom v reprezentácii z môjho pohľadu je udržať sa v nej.

Erik Pačinda
Erik Pačinda | zdroj: TASR

Ako hodnotíte spoluprácu s Jánom Kozákom?

Práca s trénerom Kozákom je super. Už počas pôsobenia v Košiciach ukázal, že je to veľký tréner a aj veľký človek. To isté dokazuje aj v reprezentácii.

Budete sledovať MS 2018 vo futbale? Koho favorizujete?

Určite si majstrovstvá pozriem. Favoritom je podľa mňa Brazília, ktorá má zrejme aj najlepšie mužstvo.