Main Content

Zinedine Zidane končí na lavičke Realu Madrid!

štvrtok, 31. máj 2018 13:29 | Autor: Martin Gregor

Zinedine Zidane - koniec v Reale Madrid
Zinedine Zidane - koniec v Reale Madrid | zdroj: TASR

Šokujúce správy prichádzajú z Realu Madrid.

45-ročný francúzsky tréner Zinedine Zidane sa rozhodol po necelých troch sezónach ukončiť svoje pôsobenie na Santiago Bernabeu a to napriek tomu, že s Realom Madrid vybojoval tri triumfy v Lige majstrov v rade.

Zidane to oznámil na náhle usporiadanej tlačovej konferencií, čím prekvapil mnohých ľudí. V zákulisí sa viacmenej ani nešpekulovalo o tom, že by mohol takýto krok vôbec prísť.

Zidane oznámil svoj odchod hneď v úvode tlačovej konferencie len 5 dní od momentu, kedy doviedol Biely balet k celkovému 13. triumfu v Champions League.

Francúzsky kormidelník, ktorý pôsobil v Reale Madrid aj ako hráč, vysvetlil, že išlo o jeho osobné rozhodnutie, ktoré prekvapilo aj šéfa Realu Madrid Florentina Peréza. "Rozhodol som sa, že v nasledujúcej sezóne nebudem pokračovať ako tréner Realu Madrid. Je správny čas pre každého. Môže to pôsobiť zvláštne, ale urobil som to pre dobro hráčov, klubu aj mňa," povedal 45-ročný Zidane vo štvrtok podľa agentúry DPA.

Zidane prišiel do Realu 4. januára 2016 v priebehu sezóny ako náhrada za Rafaela Beniteza. Okrem troch triumfov v Lige majstrov vyhral s klubom aj La Ligu, MS klubov či dvakrát európsky superpohár.