Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (21.8.2011)

nedeľa, 21. august 2011 19:38 | Autor: Martin Gregor

Prestupové klebety a špekulácie (21.8.2011)
Prestupové klebety a špekulácie (21.8.2011) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Letné a zimné obdobie je vo futbale tradične spojené s transferovým šialenstvom. Predovšetkým kluby najslávnejších Európskych líg na čele s anglickou Premier League a španielskou La Ligou radi prekvapujú futbalovú verejnosť astronomickými kúpami.

Eto’o je už hráčom Machačkaly

Kamerunský ostrostrelec Interu Miláno Samuel Eto’o podľa dnešných správ viacerých známych futbalových periodík definitívne prestupuje do ruskej Anži Machačkala! Ruský klub získal jedného z najobávanejších útočníkov posledných sezón z Interu za 27 miliónov eur, pričom Kamerunčan by mal zarábať v ruskej Premier lige v najbližších troch rokoch rozprávkových 20 miliónov eur . Hoci by mal byť prestup oficiálne oznámený až zajtra jeho uzavretie potvrdil sám Eto’o, ktorý bol dnes rozlúčiť s ex-spoláhráčmi v kabíne Interu.

Machačkala chce aj Daniho Alvesa!

Niet pochýb o tom, že Anži Machačkala sa chce predrať medzi európsku futbalovú elitu. Po tom ako zdá sa definitívne dotiahla prestup Samuela Eto’oa poškuľuje po ďalších hviezdnych hráčoch. Podľa najnovších informácií sa v hľadáčiku ruského miliardárskeho klubu ocitol vynikajúci krajný obranca Dani Alves z Barcelony. Prezident Anži Suleiman Kerimov, ktorý je mimochodom 118. najbohatším mužom našej planéty je ochotný ponúknuť Barcelone za Alvesa 40 miliónov eur.

Ballack Leverkusen neopustí

Bývalý kapitán nemeckej reprezentácie Michael Ballack, ktorý sa po pôsobení v Chelsea a Bayerne Mníchov vrátil pred rokom do Leverkusenu bol v posledných dňoch opäť stredobodom pozornosti v súvislosti s prestupom do iného tímu. K týmto špekuláciám prispel fakt, že Ballack prekvapujúco nedostáva v Leverkusene dostatok herných príležitostí. Športový riaditeľ Bayeru Rudi Voller na tieto “klebety” odkázal médiám, že bývalá ikona nemeckého futbalu Leverkusen v tomto prestupovom období určite neopustí.

AS Rím údajne získal Osvalda

Súper Slovana Bratislava v playoff o postup do Európskej ligy AS Rím sa dnes údajne dohodol na príchode Pabla Daniela Osvalda z Espanyolu Barcelona za 15 miliónov eur. Argentínsky útočník má skúsenosti s talianskom Seriou A, keďže v minulosti pôsobil v Atalante, Lecce, Fiorentine a Bologni.

Weiss mladší do Dynama Kyjev

Šokujúca správa dnes presvišťala slovenskými a britskými médiami. Syn reprezentačného lodivoda slovenskej reprezentácie Vladímir Weiss mladší opúšťa Manchester City a prestupuje do ukrajinského Dynama Kyjev. Letné dohady o tom, že si chce tréner “Citizens” Roberto Mancini “Vladyho” udržať v time a poslať ho len na hosťovanie do jednej z elitných európskych líg sa nerealizovali a to napriek tomu, že Weiss predviedol v príprave pred sezónou veľký herný progres. Talentovaný krídelník prestupuje do ukrajinského veľkoklubu za 3 milióny libier. Až najbližšia sezóna ukáže, či bude tento prestup vo Weissovom prípade krokom vpred, alebo naopak.
Aký je váš názor? Píšte do diskusie pod článkom!