Main Content

Hlasy hráčov Švédska a Švajčiarska po finále MS

pondelok, 21. máj 2018 08:29 | Autor: TASR

Hlasy po finále
Hlasy po finále | zdroj: TASR

Hokejisti Švédska si vybojovali zlaté medaily na majstrovstvách sveta v Dánsku. V nedeľňajšom finále zdolali prekvapenie turnaja Švajčiarsko 3:2 až po predĺžení a nájazdoch a obhájili vlaňajší titul. Prečítajte si hlasy hráčov a trénerov po finále. 

hlasy po zápase (RTVS, IIHF):

Gustav Nyquist, útočník a strelec prvého gólu Švédska: "Je to úžasný pocit. Navyše, keď sa to podarilo takto blízko domu, bolo tu množstvo fanúšikov. Dnes to bol neuveriteľný zápas, bolo to pre nás ťažké, dlho 2:2 a rozhodli sme až v nájazdoch. Švajčiari majú skvelý tím, vyradili dvoch favoritov a dnes to dotiahli až do predĺženia."

Filip Forsberg, útočník a strelec rozhodujúceho nájazdu Švédska: "Chceli sme rozhodnúť už v riadnom čase, ale vedeli sme, že to bude ťažký zápas. Švajčiari dokázali hrať vyrovnane so všetkými súpermi. Majú skvelú defenzívu a ich brankár chytal vynikajúco."

Anders Nilsson, brankár Švédska: "Neviem, či dokážem radosť opísať slovami. Je to skvelý pocit, som momentálne jednoducho veľmi šťastný."

Hampus Lindholm, obranca Švédska: "Brankár je základom každého tímu a keď chytá dobre, je oveľa ľahšie aj pre zvyšok tímu hrať dobre. To je to, čo Nilsson pre nás urobil, má za sebou skvelý turnaj."

Magnus Pääjärvi, útočník Švédska: "Bola to naozajstná dráma! Nevedeli sme sa v úvode dostať do vedenia, hoci sme chceli. Zápas išiel do predĺženia a nájazdov a tam nikdy neviete, ako to dopadne. Ale je skvelé, źe sme to zvládli."

Timo Meier, útočník a strelec druhého gólu Švajčiarska: "Bolí to, prehrali sme vo finále až v nájazdoch. No treba uznať kvalitu Švédov. Máme tu mladý tím, ktorý sa dostal veľmi ďaleko, musíme sa z toho poučiť a posunúť sa ďalej."

Leonardo Genoni, brankár Švajčiarska: "Som veľmi hrdý na tento náš tím za všetko, čo sme počas dvoch týždňov dokázali. V tomto momente, keď počujem Švédov vedľa nás oslavovať, je to však pre nás ťažké."

Mirco Müller, obranca Švajčiarska: "Sme hrdí na strieborné medaily, zároveň to stále bolí. Boli sme tak blízko v nájazdoch. Je to ťažká prehra, ale som hrdý na chlapcov a ešte tento výsledok oceníme."

Konečné poradie MS 2018:

1. Švédsko, 2. Švajčiarsko, 3. USA, 4. Kanada, 5. Fínsko, 6. Rusko, 7. Česko, 8. Lotyšsko, 9. SLOVENSKO, 10. Dánsko, 11. Nemecko, 12. Francúzsko, 13. Nórsko, 14. Rakúsko, 15. Bielorusko*, 16. Kórejská rep.*

* - zostup do A-skupiny 1. divízie