Main Content

Buffon možno neukončí kariéru: Záujem je oňho v Premier League!

štvrtok, 17. máj 2018 09:49 | Autor: Jakub Vaverka

Gianluigi Buffon
Gianluigi Buffon | zdroj: TASR

Gianluigi Buffon je podľa všetkého na konci svojej kariéry, po konci ročníka 2017/2018 totiž plánoval zavesiť kopačky definitívne na klinec. Legenda Juventusu Turín by ale nakoniec mohla v aktívnej činnosti pokračovať, teda aspoň podľa špekulácií britských médií. 

Gianluigi Buffon pred pár dňami získal už svoj jedenásty taliansky titul, ktorý dal pravdepodobne veľmi peknú bodku za jeho bohatou futbalovou kariérou. Legendárny taliansky gólman totiž viackrát deklaroval, že sezóna 2017/2018 je preňho poslednou. Ako sa však ukazuje, nemusí tomu tak nakoniec byť.

O Buffona je totiž veľký záujem v anglickej Premier League. „Liverpool zvažuje šokujúcu ponuku na brankára Juventusu Turín Gianluigiho Buffona, ktorý je pripravený oficiálne ukončiť svoju aktívnu futbalovú kariéru,“ píšu britskí novinári.

„O Buffona má mať záujem tréner Liverpoolu Jurgen Klopp, ktorý nie je spokojný s výkonmi dvojice Loris Karius – Simon Mignolet. Je takmer isté, že „Gigi“ končí v Turíne, kde by ho mal nahradiť Mattia Perin z CFC Janov,“ píše sa v článku The Mirror.

„Šéfovia Liverpoolu začali pracovať na prekvapivom príchode Buffona. Ponuka z Premier League by mohla 40-ročného brankára primäť k tomu, aby s koncom aktívnej činnosti ešte počkal,“ uvádzajú anglickí žurnalisti. Taliansky gólman na dnes zvolal tlačovú konferenciu, kde chce verejnosť informovať o svojich ďalších krokoch.